Foto: Jannike Viveka

aux animaux – tillbaka med det nya och skräckinfluerade albumet Body Horror

Många av Zero Magazines läsare känner säkert till turkisk-svenska Gözde Düzer, alias Ghosty, som under namnet aux animaux gör mörk och atmosfärisk synthwave med kusliga thereminljud och säregen sång.

Hennes nya fullängdsskiva heter Body Horror och hon beskriver den enligt följande: 
– Det finns flera anledningar till att albumet heter Body Horror. För det första är detta aux animaux första album med EBM-influenser, som kan höras i spår som ”Sleep Paralysis”, ”Venus Lucifer”, ”Blackout” och ”Night”. Det har också att göra med de hälsoproblem som artisten haft det senaste året, som har påverkat henne både fysiskt och mentalt. Det är i dagsläget även känt att aux animaux är en stor skräcknörd och att all hennes musik har influenser från skräckfilmer. Body Horror är en av de mest intressanta subgenrerna inom skräck och influenserna hörs tydligt på albumet med samplingar från filmerna The Shining (“Redrum-intro”), Halloween (“Violence in the Silence”) och Dracula (“Night”).

Skivsläppet firas med en spelning på Hus7 tillsammans med She Past Away arrangerad av Future Retro. Läs mer här.  

Om Johan Arenbo

Kategorisera inte musik. Älska den bara. Låt inga konservativa subkulturer eller godtyckliga genreavgränsningar styra din smak. Njut istället av det obegränsade kulturella smörgåsbordet. Kraftwerk, Prince, The Cure, Iggy Pop, De La Soul, Black Sabbath, Nina Hagen, Aretha Franklin, Mozart och Madonna. Allt är tillåtet!

Kolla även

Youth Code – hårdare än hårdast

Den Los Angeles-baserade duon Youth Code är, utan att överdriva, det bästa som hänt EBM-scenen …