GlassEar – “The Model”

Kraftwerks ”The Model” är onekligen en av den elektroniska pophistoriens mest perfekta ögonblick.

Under årens lopp har den omtolkats på många spännande vis, inte minst av stora band som Ride, The Cardigans, Balanescu Quartet, Big Black och Rammstein.

Vi kan nu avnjuta ytterligare en ambitiös cover. Det handlar om den dansk-amerikanska duon GlassEar, alias producenten John Garrison och sångerskan Pernille Andersen, som bjuder på en finstämd version som utvecklas till ett energifyllt crescendo.

Inte dumt alls! Ni hör ”The Model” och ett par andra trevliga indietronicalåtar här:

Om Johan Arenbo

Kategorisera inte musik. Älska den bara. Låt inga konservativa subkulturer eller godtyckliga genreavgränsningar styra din smak. Njut istället av det obegränsade kulturella smörgåsbordet. Kraftwerk, Prince, The Cure, Iggy Pop, De La Soul, Black Sabbath, Nina Hagen, Aretha Franklin, Mozart och Madonna. Allt är tillåtet!

Kolla även

Ellen Allien – hittade sig själv genom elektronisk musik

Hon har redan uppnått smått legendarisk status, men väljer ändå att hela tiden titta framåt …