Kårp. Foto: Hampus Cornéliusson.

KÅRP – avslutar sin apokalyptiska triologi med EP:n “Radical You”

1979 gav Public Image Limited ut den malande singeln ”Death Disco” och 1992 släppte Pulp den ganska lättnynnade ”Death Goes to the Disco”.

Om Göteborgskollektivet KÅRP på något sätt inspirerats av låtarna ovan kan vi bara spekulera i. Faktum är i alla fall att de beskriver sin egen musik som “dödsdisco”. Ibland till och med paranormal dödsdisco, vilket motiveras med att de “tagit till sig discon och dödat den”. Ett uttalande som förmodligen fått Tony Manero att gråta… 

Bandet, som enligt obekräftade rykten bildades under en kurs i UFO-spaning, kombinerar hursomhelst framgångsrikt atmosfäriska syntmattor, moderna beats och svävande sång. 

“K Lay On Your Hands”, som är huvudspåret på deras nya EP, Radical You, beskrivs som en bruksanvisning med instruktionen: “There’s music within you. It can be the most important thing you have. Repeat it to yourself over and over again if anyone tries to take it from you. Like a pulsating beat adorned with arpeggios.”

Med Radical You avslutar KÅRP den apokalyptiska trilogin de påbörjade 2021. Alla dödsdansare svänger sina lurviga nedan: 

Om Johan Arenbo

Kategorisera inte musik. Älska den bara. Låt inga konservativa subkulturer eller godtyckliga genreavgränsningar styra din smak. Njut istället av det obegränsade kulturella smörgåsbordet. Kraftwerk, Prince, The Cure, Iggy Pop, De La Soul, Black Sabbath, Nina Hagen, Aretha Franklin, Mozart och Madonna. Allt är tillåtet!

Kolla även

Ellen Allien – hittade sig själv genom elektronisk musik

Hon har redan uppnått smått legendarisk status, men väljer ändå att hela tiden titta framåt …