ATER KOMA – nygammalt material från den svenska nittiotalsduon

De av er som lyssnade på den svenska Depeche Mode-hyllningsskivan I Sometimes Wish I Was Famous på nittiotalet kanske minns ett band som hette ATER KOMA? 

Duon, som bestod av Jouni Ollila (bekant från Pouppée Fabrikk, MZ412, Mr. Jones Machine och Burg) och Lars Jansson (nu i Leslie Left), var även med på Tapping the Wires-samplern och en delad sjutumsvinyl med Pouppée Fabrikk.

Trots att det var länge sedan de lät projektet somna in, har de nu – efter lite grävande – lyckats hitta ett antal tidigare osläppta låtar i de mörkaste vrårna av Jounis studio. 

En EP vid namn Relics är släppt på Jounis label oLLiLaboratories och som pricken över ”i” kan ni dessutom beskåda en video till skivans möjligen starkaste spår, “Berzerk”.

Läs förresten gärna mer om Jouni Ollilas mångfacetterade elektroniska skapande i Jonn Palmér Jeppsons fina artikel här.

Om Johan Arenbo

Kategorisera inte musik. Älska den bara. Låt inga konservativa subkulturer eller godtyckliga genreavgränsningar styra din smak. Njut istället av det obegränsade kulturella smörgåsbordet. Kraftwerk, Prince, The Cure, Iggy Pop, De La Soul, Black Sabbath, Nina Hagen, Aretha Franklin, Mozart och Madonna. Allt är tillåtet!

Kolla även

REIN – tillbaka med starka singeln ”How’s It Gonna Be?”

2020 släppte Joanna REIN Reinikainen sitt uppskattade debutalbum, REINCARNATED (läs gärna Zero Magazines intervju här). Nu …