Foto: Jonas Åkerlund

Duran Duran – ny singel, nygamla medlemmar och nytt album på gång

Ni har väl inte missat att de brittiska new wave-veteranerna och hitmakarna Duran Duran har ett nytt album på gång?

Deras sextonde fullängdare, Danse Macabre, kommer att släppas den 27 oktober, innehålla en blandning av nya låtar, covers och remixer samt bjuda på gästspel från  de tidigare medlemmarna Andy Taylor och Warren Cuccurullo.

Bland coverlåtarna kan nämnas klassiker som Talking Heads ”Psycho Killer”, The Rolling Stones ”Paint It Black”, Siouxsie and the Banshees ”Spellbound” och The Specials ”Ghost Town”.

Titellåten släpps nu som aperitif. 

“The song celebrates the joy and madness of Halloween. Emotions, moods, style and attitude have always been at the heart of Duran Duran’s DNA, we seek the light in the dark and the dark in the light and I feel like we’ve somehow managed to capture the essence of it all in this project”, berättar Nick Rhodes. 

En av höstens coolaste album? Med största sannolikhet! 

Läs förresten gärna Zero Magazines stora intervju med Duran Duran från häromåret. 

Om Johan Arenbo

Kategorisera inte musik. Älska den bara. Låt inga konservativa subkulturer eller godtyckliga genreavgränsningar styra din smak. Njut istället av det obegränsade kulturella smörgåsbordet. Kraftwerk, Prince, The Cure, Iggy Pop, De La Soul, Black Sabbath, Nina Hagen, Aretha Franklin, Mozart och Madonna. Allt är tillåtet!

Kolla även

Julian & Marina – “And the Summer”

Midsommar står för dörren och vad passar då bättre än en solig låt från Sveriges …