Thursday , June 20 2024

Vieon – “Inter-City”

Vi startar denna soliga augustivecka med Vieon från Coventry, där Matt Wild och hans mannar bjuder på en skön mix av kraftwerkiansk elektropop, postrockiga harmonier och moderna IDM-ljud.

VIEON har de senaste åren fått mycket uppskattning för sina audiovisuella shower, som förutom mängder med synthesizers även inkluderar theremin, keytar, liveproducerade projektioner och synkroniserat ljus. 

Ett band ni gör helt rätt i att kolla upp! 

Om Johan Arenbo

Kategorisera inte musik. Älska den bara. Låt inga konservativa subkulturer eller godtyckliga genreavgränsningar styra din smak. Njut istället av det obegränsade kulturella smörgåsbordet. Kraftwerk, Prince, The Cure, Iggy Pop, De La Soul, Black Sabbath, Nina Hagen, Aretha Franklin, Mozart och Madonna. Allt är tillåtet!

Kolla även

Ellen Allien – hittade sig själv genom elektronisk musik

Hon har redan uppnått smått legendarisk status, men väljer ändå att hela tiden titta framåt …