MALE

MALE vill tänja på gränserna med musik, videor och AI.

MALE är ett nytt kreativt projekt från Peter Nyborg (Dead Eyes Open) och Mattias Christenson (Kris 50) som vill tänja på gränserna med musik, videor och AI där varje låt får sin egen identitet och där alla låtar betraktas som ett singelsläpp.

MALE är aktuella med en skiva som släpps både digitalt och fysiskt, i begränsad upplaga. Projektet som använder AI för att spetsa till sin produktion gjorde oss nyfikna. Vi kontaktade Peter och bad honom ge oss sin syn på skivan utan hjälp av AI.

-Vår första EP är en resa på många sätt där betraktaren själv får känna genom vår musik, videos och bilder där ingenting egentligen är sant, säger Peter.

-Vi släppte Almost Human i bara 20 handgjorda, signerade ex och de sålde slut innan det kom ut digitalt och det är kul att det nästan har blivit en raritet redan nu, fortsätter Peter.

Simning, dåliga förhållanden, krig i Ukrania och organtransplantationer. Vad kommer MALE att ta upp i kommande releaser?

Om Petter Jahnstedt

1994 startade han tillsammans med kollegan Jon Josefsson musikföreningen Zynthec i barndomstaden Skara. Föreningen ledde till både klubbverksamhet och senare även en tidning med samma namn. 1999 bytte tidningen namn till Zero Music Magazine och gavs ut fram till 2010. Idag drivs den som ett webb och TV-media på internet.

Kolla även

Publikhavet under VNV Nations konsert i Göteborg

VNV Nation kommer till Subkultfestivalen i sommar.

VNV Nation kommer till Subkultfestivalen för deras enda konsert i Sverige under 2024. VNV Nation …