Space March – bjuder på Kraftwerkvibbar i “1010011”

Australien har gett oss mycket bra musik. Som The Church, The Go-Betweens, AC/DC, Nick Cave, Kylie Minogue och INXS. 

Däremot har de aldrig riktigt briljerat på den elektroniska sidan. Men det kanske kan ändra sig genom Space March, som i sina bästa stunder leder tankarna till ett Kraftwerk från Sydney.

Space Marchs nya låt, ”1010011”, vältrar sig i melodiösa syntslingor och robotröster. Som pricken över ”i” en musikvideo, skapad med AI-verktyg, som hämtat inspiration från Düsseldorfpop, Daft Punk, Fritz Lang och Bauhauskonst. 

Om Johan Arenbo

Kategorisera inte musik. Älska den bara. Låt inga konservativa subkulturer eller godtyckliga genreavgränsningar styra din smak. Njut istället av det obegränsade kulturella smörgåsbordet. Kraftwerk, Prince, The Cure, Iggy Pop, De La Soul, Black Sabbath, Nina Hagen, Aretha Franklin, Mozart och Madonna. Allt är tillåtet!

Kolla även

Ellen Allien – hittade sig själv genom elektronisk musik

Hon har redan uppnått smått legendarisk status, men väljer ändå att hela tiden titta framåt …