Wednesday , May 22 2024
Bitcoin

Viktiga fördelar med att investera i bitcoin

Att investera i bitcoin, som du bland annat kan göra med bitcoin pro, är en populär idé. Samtidigt finns det fördelar som du borde ha koll på när du investerar, och de viktigaste av dessa går vi igenom här.

OBS: Att investera i bitcoin är riskfyllt. Du kan tjäna pengar, men du kan också förlora de pengar du satt in då bitcoinkursen rör sig snabbt och ofta. Du ska inte heller betrakta denna artikel som finansiell rådgivning då ingen kan veta hur priset för en bitcoin kommer vara i framtiden.

4 fördelar med bitcoin

  1. Det är en decentraliserad valuta.
  2. Det är enkelt att föra över bitcoin.
  3. Det går snabbt att föra över bitcoin.
  4. Du kan tjäna pengar på det.

Nedan berättar vi om varje fördel i mer detalj.

1. Bitcoin är en decentraliserad valuta

Att bitcoin är en decentraliserad valuta betyder att myndigheter och regeringar har lite att säga till om när det kommer till hur denna valuta ska styras. Det gör det enklare för bitcoin att finnas på ställen med stark censur, vilket är något som kan göra att kursen för bitcoin ökar.

2. Det är lätt att föra över bitcoin

Att föra över bitcoin från en plånbok till en annan är relativt enkelt, åtminstone sett till att bitcoin är en kryptovaluta. Lika lätt att föra över bitcoin som att swisha över pengar är det inte, men det faktum att det blivit enklare att betala och föra över bitcoin har påverkat kursen positivt. Så om den trenden håller i sig bör kursen för en bitcoin kunna öka ytterligare.

3. Det går snabbt att föra över bitcoin

När du för över pengar till rätt plånboksadress går överföringen mycket snabbare jämfört med en överföring som går från en bank till en annan. Snabbare än Swish går det dock inte.

4. Du kan tjäna pengar på investeringen

Att investera pengar i bitcoin kan leda till att du tjänar pengar. Det finns förstås inga garantier för att så blir fallet, men möjligheten för att det inträffar finns. Sen ska du också tänka på att du lika gärna kan hela eller delar av din insats, som vi nämnde ovan.

Kort om nackdelarna

Nedan berättar vi mycket kort om vilka nackdelar som finns:

  • Ökad konkurrens från rivaliserande kryptovalutor
  • Inte helt anonymt.
  • Handelsplattformar har blivit hackade tidigare.
  • Det är dyrt att gräva fram nya bitcoin.
  • Det finns risk för att länder med stark censur bojkottar valutan.

Kort om vad bitcoin är

Bitcoin är en kryptovaluta som är baserad på blockkedjeteknik, vilket gör att alla överföringar är säkra och har ett fokus på integritet. Helt anonym är du dock inte när du lagrar bitcoin och gör överföringar i bitcoin då ditt unika transaktions-id sparas.

Denna kryptovaluta uppfanns av någon eller några som kallade sig för Satoshi Nakamoto. Ingen vet vem som gick under pseudonymen, men det finns några kvalificerade gissningar.

Som konkurrerande valutor till bitcoin finns bland annat:

Ethereum (ETH), som är världens näst mest populära kryptovaluta.

Bitcoin Cash (BCH), som ger snabbare överföringar och som är lite billigare än bitcoin.

Litecoin (LTC), som är en kryptovaluta med i princip ingen nertid.

Monero (XMR), som är ett mer anonymt alternativ till bitcoin. Denna valuta är också mycket billigare än bitcoin.

Ripple (XRP), som är en kryptovaluta som har framtiden för sig.

Denna artikel är skriven i samarbete med partner

Om Jon Josefsson

Chefredaktör 1994 startade han tillsammans med kollegan Petter Jahnstedt musikföreningen Zynthec i barndomstaden Skara. Föreningen ledde till både klubbverksamhet och senare även en tidning med samma namn. 1999 bytte tidningen namn till Zero Music Magazine och gavs ut fram till 2010. Idag drivs den som ett webb och TV-media på internet.

Kolla även

Loreen

De bästa låtarna i Melodifestivalen genom tiderna

Den svenska musiktävlingen Melodifestivalen är årets höjdpunkt för många svenskar. Ett bidrag ska utses för …