Foto: Johan Alexed

SCALA – nytt album snart ute och presenterar nya singeln “Fel”

Häromåret introducerade Zero Magazine den i Frankfurt bosatte göteborgaren, Peter Johansson, och hans dansanta projekt SCALA, där feta beats, klatschiga syntslingor och trallvänliga melodier delar på utrymmet (läs gärna intervjun här).

Peter jobbade först med tyska Chiara Tahnee på sång, men bestämde sig sedan för att kontakta sin gamla bandkollega från GLAS, Helena Wigeborn, som till vardags sjunger och skriver texterna i Train To Spain.

Samarbetet mellan Peter och Helena gav nytt bränsle åt kreativiteten och nu, ett drygt år senare, har duon samlat på sig inte färre än tolv små låtpärlor, redo att spridas till alla som uppskattar välproducerad popmusik med rötter i såväl åttiotalet som mer nutida dansmusik. 

Albumet II släpps den 9 juni och nu får vi ytterligare ett smakprov i form av singeln “Fel”. 
– Texten till ”Fel” är en reflektion över att människor inte alltid är som man trodde när man kommer bakom fasaden och under ytan, löst baserat på Oscar Wildes citat ”Give a man a mask and he will show his true face”, berättar Peter.

Singelsläppet innehåller också en balladversion som hämtad ur Filmen G, signerad Frans Janousek, välrenommerad Stockholms-baserad producent och DJ.

Om Johan Arenbo

Kategorisera inte musik. Älska den bara. Låt inga konservativa subkulturer eller godtyckliga genreavgränsningar styra din smak. Njut istället av det obegränsade kulturella smörgåsbordet. Kraftwerk, Prince, The Cure, Iggy Pop, De La Soul, Black Sabbath, Nina Hagen, Aretha Franklin, Mozart och Madonna. Allt är tillåtet!

Kolla även

Carl Steinmarck från Saft remixar SCALA

Peter Johansson och Helena Wigeborn i den Frankfurt-Göteborgska duon SCALA kan se tillbaka på ett …