IAMX – ny EP och fullängdare på gång

2021 gav Sneaker Pimps, med kreative Chris Corner i spetsen, ut sitt första studioalbum på närmare tjugo år.

Nu är Chris tillbaka med soloprojektet IAMX. Den i Los Angeles boende britten släpper på fredag albumet Fault Lines, som beskrivs som “cold, grinding, synthetic soundscapes” kombinerade med “biting lyrical themes of psychological fracture, social division, and the ineffable forces of nature”.

Redan nu kan vi avnjuta titellåten ”Fault Lines” och en suggestiv musikvideo. 

I oktober kommer IAMX till både Köpenhamn, Stockholm och Göteborg.

Om Johan Arenbo

Kategorisera inte musik. Älska den bara. Låt inga konservativa subkulturer eller godtyckliga genreavgränsningar styra din smak. Njut istället av det obegränsade kulturella smörgåsbordet. Kraftwerk, Prince, The Cure, Iggy Pop, De La Soul, Black Sabbath, Nina Hagen, Aretha Franklin, Mozart och Madonna. Allt är tillåtet!