Wednesday , May 22 2024

The Embassy – “Renegades”

Det mytomspunna indiepopbandet från Göteborg, The Embassy, som dekonstruerat musikbranschen och väckt kontroverser genom att bland annat använda instrument gjorda av kartong, är tillbaka med sin första singel på fem år.

Låten ifråga heter “Renegades” och beskrivs som en hyllning till Mark E. Smith, sångare i John Peels favoritband The Fall. 

Det dramatiska budskapet lyder:

“Tänd på, tänd på, slå ned och förinta, förkrossa,
låt eldhafvet högt emot rymderna slå,
må lågorna världen förlossa!”

Ni hör den här: 

Om Johan Arenbo

Kategorisera inte musik. Älska den bara. Låt inga konservativa subkulturer eller godtyckliga genreavgränsningar styra din smak. Njut istället av det obegränsade kulturella smörgåsbordet. Kraftwerk, Prince, The Cure, Iggy Pop, De La Soul, Black Sabbath, Nina Hagen, Aretha Franklin, Mozart och Madonna. Allt är tillåtet!

Kolla även

Morrissey tillbaka med nytt album

Och en elektronisk soulduett. Jodå.