Thursday , April 18 2024

Se Morrissey live från 1995

Karantänvideo ur arkivet.

På senare år har Morrissey blivit en kontroversiell figur med extrema politiska åsikter. Men just idag bortser vi från det.

För eftersom “Meet Is Murder” i dessa coronatider, har The Mozfather i likhet med exempelvis Radiohead börjat lägga upp gamla konsertvideor på YouTube så att man har något att slå ihjäl karantäntiden med. Och dagens premiär är hämtad från 1995, då åtminstone undertecknad anser att gamle Mozzarella stod på toppen av sin solokarriär.

Konsertupptagningen från den 7 och 8 februari 1995 i Sheffield City Hall respektive Blackpool Winter Gardens har tidigare funnits på vhs och dvd under titeln Introducing Morrissey och har nu alltså YouTube-premiär kl 18:00 ikväll. Se den här ovan.

Sedan tidigare finns även två konserter från 1991 upplagda, som du kan värma upp med här nedan. Spela Shoreline!

Om Hans-Olof Svensson

"A truly charming journalist" – Ray Cokes (MTV)

Kolla även

Morrissey tillbaka med nytt album

Och en elektronisk soulduett. Jodå.