Dark day for Renée – “Run”

Sångerskan och låtskrivaren Monika Kovacs är uppvuxen i Australien, men har sedan många år tillbaka sin hemmabas i Sverige.

Hon har tidigare figurerat i Zero Magazine med bandet Girl with a Monkey och är nu åter aktuell med nya projektet Dark day for Renée.

Som Dark day for Renée gör Monika Kovacs mörk och edgy musik med texter som fördjupar sig i teman som sorg, lidande och kärlek. Bland inspirationskällorna nämns Talk Talk, The B-52’s och Siouxsie and the Banshees.

Debutalbumet är snart klart och redan nu kan vi avnjuta “Run”, som beskrivs som “a song about escapism, wanting to break free from the restrictions of society and the frustration that pins you down. You want to scream, you want to run.”

Ni hör den här: 

Om Johan Arenbo

Kategorisera inte musik. Älska den bara. Låt inga konservativa subkulturer eller godtyckliga genreavgränsningar styra din smak. Njut istället av det obegränsade kulturella smörgåsbordet. Kraftwerk, Prince, The Cure, Iggy Pop, De La Soul, Black Sabbath, Nina Hagen, Aretha Franklin, Mozart och Madonna. Allt är tillåtet!