Wednesday , May 22 2024

Följ med på resan mot seger – Loreens chanser i Eurovision 2023

Det är snart dags för Eurovision Song Contest igen och det är många som ställer sig frågan: vem vinner eurovision 2023? Loreen är redo att ta sig an utmaningen och återigen vinna tävlingen och Sverige är redan en storfavorit i Eurovision. Loreen Talhaoui har med sin unika stil och sina känslomässiga energiska låtar redan vunnit mångas hjärtan, både i Sverige och resten av Europa. Hon har visat att hon är mer än bara en svensk sångerska, hon är en internationell artist med stor potential att vinna hjärtan över hela Europa igen. Vi hoppas att Loreen tar med sig hela Sverige på den här resan mot seger!

Fotograferar scenen med mobilkamera

Vilka chanser har Loreen för att vinna Eurovision Song Contest?

Enligt oddsen på Svenska Spel har Loreen och det svenska bidraget störst chans att vinna Eurovisionsfinalen, följt av Käärijä från Finland och Tvorchi från Ukraina. För att Loreen ska vinna Eurovision igen måste hon först och främst ha en stark låt som kan engagera publiken. Och med låten Tattoo, som hon vunnit Melodifestivalen med, har hon ett bidrag med ett kraftfullt budskap och en stark melodi som lätt fastnar. Hennes energifyllda scenframträdande är också en förutsättning för att nå långt i finalen i Liverpool. Loreen har ett professionellt team bakom sig som hjälper henne med alla detaljer, från scenkläder till koreografi på scenen. Loreen har också ett PR-team som marknadsfört henne med en turné med framträdanden och intervjuer i Spanien, Tyskland och Storbritannien. Loreens största hot mot en vinst i Eurovision är det ukrainska bidraget “Heart of Steel” som sannolikt också har en stor vinstchans. Det finska bidraget “Cha cha cha” har också potential för att kunna hota Loreens väg till seger. Tack vare dessa faktorer har hon goda chanser att vinna Eurovision Song Contest 2023!

Hur har Loreens tidigare prestationer påverkat hennes chanser att vinna Eurovision 2023?

Loreens tidigare framgångar har stor effekt på hennes chanser att vinna Eurovision Song Contest 2023. Hon har redan vunnit festivalen 2012 då hon representerade Sverige i den internationella tävlingen med låten Euphoria som tog publiken med storm och kammade hem segern för Sverige. Om hon har lyckats med så pass framgångsrika resultat i tidigare tävlingar, är det ett bra tecken på att hon kommer att prestera bra också i Eurovision Song Contest 2023. Hon har redan vunnit Melodifestivalen två gånger och Eurovision en gång, och är något av en publikfavorit i år då hennes bidrag även slagit igenom som hits utanför tävlingarna, på radio och streamingsajter runt om i Europa. Hennes namn är med andra ord bekant för många Eurovision fans och det faktum att hon redan vunnit festivalen för elva år sedan bidrar till hennes status som veteran i samband med Eurovision Song Contest.

Loreens tidigare bidrag och hits

Loreens Eurovision Song Contest bidrag “Tattoo” är skrivet av Jimmy ”Joker” Thörnfeldt, Jimmy Jansson, Moa ”Cazzi Opeia” Carlbecker, Peter Boström, Thomas G:son och Loreen Talhaoui. Boström och G:son har också varit med att skriva Sveriges vinnarbidrag Euphoria, som vann Eurovision Song Contest 2012. Loreen har varit en av Sveriges mest populära artister sedan hon släppte sin första singel “My Heart Is Refusing Me” 2011. Sedan dess har hon haft ett flertal hits som “Euphoria”, “We Got the Power” och “I’m In It With You”. Hennes album  Heal från 2012 släpptes med fyra singlar varav en var det vinnande bidraget till Eurovision 2012,” Euphoria”. År 2017 släpptes albumet “Ride” med två singlar. Skivan hade ett annorlunda sound med tydliga Hip Hop-influencer och hade inte lika stor kommersiell framgång som föregångaren. Hon har även bidragit till andra artisters låtar, som Zara Larssons “Lush Life” och Måns Zelmerlöws “Heroes”. Loreens musik är känd för att vara inspirerande och upplyftande, med texter som handlar om att tro på sig själv och stå upp för det man tror på.

Eurovision Song Contest är en musiktävling där europeiska länder samt Israel och Australien deltar med sina bidrag. Vinnaren avgörs av en omröstning och en jury från varje medverkande land. Sverige vann sist 2016 med Måns Zelmerlöw bidrag som vann tävlingen med låten Heroes. Eurovision är en av de största musiktävlingarna i världen, och det är många som följer den spännande resan mot seger. Loreen har redan vunnit 2012, och nu väntar vi med spänning på Eurovision Song Contest 2023. Kommer hon att försvara sitt guld eller kommer någon annan att ta hem titeln?

Denna artikel är skriven i samarbete med partner

Om Jon Josefsson

Chefredaktör 1994 startade han tillsammans med kollegan Petter Jahnstedt musikföreningen Zynthec i barndomstaden Skara. Föreningen ledde till både klubbverksamhet och senare även en tidning med samma namn. 1999 bytte tidningen namn till Zero Music Magazine och gavs ut fram till 2010. Idag drivs den som ett webb och TV-media på internet.

Kolla även

Loreen

De bästa låtarna i Melodifestivalen genom tiderna

Den svenska musiktävlingen Melodifestivalen är årets höjdpunkt för många svenskar. Ett bidrag ska utses för …