O!Dorian – “Straight”

Vissa rykten säger att O!Dorian är en brittisk aristokrat medan andra påstår att han är en judisk prins. Eventuellt kan det även röra sig om den livsglade frisören och schlagerdivan Emil Löfström.

Oavsett vad man väljer att tro, så beskriver han sin musik som Grand Luxury Overdose – stor, lyxig och överdådig pop, som är tänkt att sprida lycka och återuppväcka de bombastiska känslor som Army of Lovers spred under nittiotalet.

Efter den uppskattade debutsingeln “Going to the Mecca” har O!Dorian nu släppt “Straight”, som bygger på en självupplevd historia om ett förhållande präglat av kontrollbehov, dåligt samvete och oviljan att ge “a straight answer”.

”Straight” kommer dessutom som remix-EP, där Stormby, SCALA och Peter Frodin stöpt om låten.

Vem kan ligga bakom denna melodiösa och elektropoppiga discoschlager-extravaganza? Självklart Niclas Blyh och hans outtröttliga skivbolag, pbhmedia. Lyssna nedan! 

Om Johan Arenbo

Kategorisera inte musik. Älska den bara. Låt inga konservativa subkulturer eller godtyckliga genreavgränsningar styra din smak. Njut istället av det obegränsade kulturella smörgåsbordet. Kraftwerk, Prince, The Cure, Iggy Pop, De La Soul, Black Sabbath, Nina Hagen, Aretha Franklin, Mozart och Madonna. Allt är tillåtet!

Kolla även

Carl Steinmarck från Saft remixar SCALA

Peter Johansson och Helena Wigeborn i den Frankfurt-Göteborgska duon SCALA kan se tillbaka på ett …