Tuesday , April 16 2024

Tack för allt, Ryuichi Sakamoto!

Tyvärr har Ryuichi Sakamoto – medlem i Japans svar på Kraftwerk, Yellow Magic Orchestra – lämnat jordelivet. 

På hans imponerande meritlista hittar man även filmmusiken till “Merry Christmas, Mr Lawrence”, där han också spelade en av rollerna, tillsammans med David Bowie, och en Oscar för musiken till Bernardo Bertoluccis film “Den siste kejsaren”.

Under årens lopp har han dessutom samarbetat med David Sylvian, Massive Attack, Señor Coconut och engagerat sig starkt inom miljörörelsen.

Zero Magazine tackar för all inspiration!  

Om Johan Arenbo

Kategorisera inte musik. Älska den bara. Låt inga konservativa subkulturer eller godtyckliga genreavgränsningar styra din smak. Njut istället av det obegränsade kulturella smörgåsbordet. Kraftwerk, Prince, The Cure, Iggy Pop, De La Soul, Black Sabbath, Nina Hagen, Aretha Franklin, Mozart och Madonna. Allt är tillåtet!

Kolla även

Space March – bjuder på Kraftwerkvibbar i “1010011”

Australien har gett oss mycket bra musik. Som The Church, The Go-Betweens, AC/DC, Nick Cave, …