Jonas Jonasson från bob hund öppnar restaurangen KorvOlle i Helsingborg

Sundets pärla, Helsingborg, har ett ganska imponerande restaurangutbud. Något som tidigare saknats är dock en ambitiös korvspecialist.

Men nu har Jonas Jonasson – för Zeroläsarna mest känd som keyboardisten i bob hund – öppnat en korvkiosk med extra allt på Möllegränden 4.

Jonas, som i samband med stadsmässan H22 i somras drev en uppskattad korvvagn, har nu inkvarterat sig i en mysig källarlokal ett stenkast från centralstationen.    

Hos KorvOlle ses korven som ett stort hantverk och på menyn hittar man mängder med spännande smaker och kreativa produktnamn. Självklart erbjuds även vegetariska alternativ och barnportioner. 
– Alla älskar korv! Både knegare och direktörer. Korv förenar alla kulturer och åldrar. Livet är kort, korven är lång. Alla är hjärtligt välkomna, hälsar Jonas.

I sann Jonas Jonassonsk anda bjuds det även på genial inredning och inspirerande musik i bakgrunden. 

Det skulle vara lätt för Zero Magazine att säga att det här är Sveriges bästa korvhak… så det gör vi, förstås! 

Läs gärna våra intervjuer (del ett och del två) med fantastiska bob hund. 

Läs mer om KorvOlle i Helsingborg här. 

Om Johan Arenbo

Kategorisera inte musik. Älska den bara. Låt inga konservativa subkulturer eller godtyckliga genreavgränsningar styra din smak. Njut istället av det obegränsade kulturella smörgåsbordet. Kraftwerk, Prince, The Cure, Iggy Pop, De La Soul, Black Sabbath, Nina Hagen, Aretha Franklin, Mozart och Madonna. Allt är tillåtet!

Kolla även

För levande & döda släpper sitt debutalbum

För levande & döda är inte bara en prisbelönt diktsamling av Tomas Tranströmer, utan även …