Tiger – spännande nytolkning av bob hunds kultlåt “Blommor på brinnande fartyg”

Tiger är Daniella, Oskar och Joel. Två finlandssvenskar och en skåning, som träffades i en sliten studio söder om Stockholm. Egentligen skulle de skriva låtar åt andra, men istället bildades en trio med en gemensam nämnare i snygg pop och melankoli. Bandnamnet kommer från att tigern är ett djur som både är fint och farligt på samma gång. Både tuff och lite söt, ungefär som Tigers musik. 

Bandet har som tradition att släppa en cover till nyår. Den här gången blev det “Blommor på brinnande fartyg” av bob hund.

Daniella berättar för Zero Magazine: 
– Jag hörde den för första gången under mina tonår i Helsingborg. Min brorsa spelade den för mig och jag föll direkt för den vilda och lite galna musiken i kombination med den ärliga och sköra texten. Covern spelades in i en stuga utanför Stockholm. Vi jobbade på vårt nya album och passade på att göra den i samma veva. Vi ville behålla det lite galna och slamriga i originalet, men samtidigt göra det lite ”mer Tigerskt” med intimitet och skörhet i fokus. Vår producent och basist, Oskar, började slå på allt han kunde hitta, som kastruller, bord och nycklar, och spelade in det. Joel spelade gitarr som bara han kan och vi gjorde några snabba sångtagningar. Vi ville ha det ganska rått, hålla oss till några få element och experimentera runt dem. Jag tycker slutresultatet blev fint och vi hoppas att vi lyckades förvalta ”Blommor på brinnande fartyg” på ett bra sätt. Det är en sådan pärla! 

Läs Zeros senaste stora intervju med bob hund här. 

Om Johan Arenbo

Kategorisera inte musik. Älska den bara. Låt inga konservativa subkulturer eller godtyckliga genreavgränsningar styra din smak. Njut istället av det obegränsade kulturella smörgåsbordet. Kraftwerk, Prince, The Cure, Iggy Pop, De La Soul, Black Sabbath, Nina Hagen, Aretha Franklin, Mozart och Madonna. Allt är tillåtet!

Kolla även

För levande & döda släpper sitt debutalbum

För levande & döda är inte bara en prisbelönt diktsamling av Tomas Tranströmer, utan även …