Micke Herrström Skelett – Vädret

Betyg - 7

7

Avskalad synthplatta med svenska texter och tydlig sång.

User Rating: Be the first one !
Omslag. Micke Herrström Skelett - Vädret
Skivbolag: Himmelska

Det mesta som planerats för Micke Herrström Skelett fick ställas in i februari 2020. Så också Vädret, skivan som getts ut bara några dagar innan pandemin slog till. Nu, tre år senare, har albumet kommit ut i snygg lila vinyl istället.

När jag lägger på första sidan och sänker ner nålen i första spåret är det som att hamna i en gammaldags svartvit Tarzan-film med Johnny Weissmuller. Trummor ljuder som i en djungelscen, men snart dyker Micke Herrström Skeletts röst upp och texten har ingenting med Tarzanfilmer att göra alls. Låten heter ”Vädret” och nästa låt heter ”OCD”. Bägge två handlar om hur det kan vara att leva med diagnosen Obsessive Compulsive Disorder. Tvångssyndrom alltså. Därefter följer sex låtar som åtminstone delvis handlar om andra saker och samtliga skivans spår utgör tillsammans endast 24 minuter. Sången och musiken framförs av Micke Herrström Skelett själv och liksom skivomslagets design känns den väldigt avskalad, som om inte ett ljud finns där i onödan. Micke Herrström Skelett har dessutom skrivit samtliga låtar utom ”In i en skog” som är en cover på The Cures ”A Forest” men med svensk text och musikaliskt förändrad så att den passar utmärkt på Vädret, men inte förmedlar någon känsla av The Cures sound över huvud taget. Som man ska göra covers alltså, om det ska vara någon större vits. Första skivsidan innehåller också den snabbare refrängtydliga ”Isabel” och den tunga, dova ”Rojne” som handlar om en annorlunda kille. Andra sidan bjuder – förutom nämnda The Cure-låt – på svängigt sköna men undergångsbetonade ”I tårarnas dal”, väldigt korta ”Människor i en ring” och melodiösa ”Mimiken i Stockholm”, en stad Micke Herrström Skelett beskriver som en ”ångeststad och kärleksstad”. Fin låt. Fin platta, om än svår att förstå sig på här och var.

Om Robert Ryttman

En simpel skribent som gillar allt från det enklaste enkla till det svåraste svåra, från det mjukaste mjuka till det hårdaste hårda!

Kolla även

Publikhavet under VNV Nations konsert i Göteborg

VNV Nation kommer till Subkultfestivalen i sommar.

VNV Nation kommer till Subkultfestivalen för deras enda konsert i Sverige under 2024. VNV Nation …