Sunday , February 25 2024

U.P.A. – “Hoppets Kapell”

Stockholmsduon U.P.A. (Utan personligt ansvar) består av Jone Källsäter och Peter Bohman, båda med en bred musikalisk bakgrund. 

På åttiotalet gjorde Peter popmusik i Neopop och i början av nittiotalet rock i Mouth. Jone har, i sin tur, samarbetat med poeten Bob Hansson och spelat med Fuck My Car.   

Som U.P.A. har de både omtolkat Carl Michael Bellman till elektrodans och skrivit poplåtar på engelska. 

På den nya singeln, “Hoppets Kapell/Chapel of Light”, kombinerar de språken och refererar till begravningar. Titellåten är en känslosam ballad och på bonuslåten, “Efemär”, drar soundet mer åt svensk åttiotals-new wave. Singeln innehåller dessutom en bugning till det gamla svenska postpunkbandet Camouflage/Tapirerna. 

Lyssna här:

Om Johan Arenbo

Kategorisera inte musik. Älska den bara. Låt inga konservativa subkulturer eller godtyckliga genreavgränsningar styra din smak. Njut istället av det obegränsade kulturella smörgåsbordet. Kraftwerk, Prince, The Cure, Iggy Pop, De La Soul, Black Sabbath, Nina Hagen, Aretha Franklin, Mozart och Madonna. Allt är tillåtet!

Kolla även

Memoria – Cravings

Välkommen till mörkret och Memoria, Tess de la Cours soloprojekt inom darkwave och postpunk. Cravings …