Melodifestivalen 2015

Spela på Melodifestivalen!

Bettingbranschen är en av de branscher som växer allra mest.  Antalet sporter och evangemang som det går att spela på, ökar för varje vecka som går. Just att spela på evangemag av olika slag växer konstant, och vi kan numera spela på olika typer av tävlingar även i Sverige. Melodifestivalen är en av dessa!

För musiksverige så är Melodifestivalen kulmen på året. Tävlingen är svenska musikers heliga graal, och en tävling som bär på mycket stolthet. Vi har sett många stora svenska artister vinna tävlingen, och även få sitt genombrott i densamma. 

Nu börjar årets tävling närma sig! Med under tre veckor kvar tills den första deltävlingen drar igång, så börjar spänningen stiga. Vem vinner tävlingen? Får någon sitt genombrott? Kommer det skrälla i tävlingen?

Att betta på Melodifestivalen

Något som gemene troligtvis inte vet, är hur stort och brett betting blivit världen över. Det är inte längre bara Stryktipset och lången som finns att utnyttja. Numera kan man betta på sport världen över, och dessutom mängder av evangemang. 

Bettingen har blivit så pass bred att man till och med kan spela på olika länders valresultat. Spelare ges möjligheten att inte bara betta på vilket parti som vinner, utan även hur många procent de olika partierna får.

Självklart så glöms inte musiken bort av spelbolagen. Inom genren så finns det möjlighet att spela på såväl Idol, som Melodifestivalen, som Eurovision Song Contest. Men vad finns det för olika spelalternativ man kan betta på?

Spela på vinnaren!

Det mest klassiska man kan göra när man ska betta på Melodifestivalen är att spela på vem man tror vinner tävlingen. Detta är ett mycket simpelt spel där man helt enkelt ska välja ut det bidraget som man tror tar sig vidare till Eurovision Song Contest och får representera Sverige. Om bidraget åker ut någonstans på vägen, så är givetvis spelet förlorat.

Pallplacering!

Ett annat typ av spel som erbjuds på Melodifestivalen är att spela på om ett visst bidrag ska komma på pallplats i tävlingen, det vill säga vara ett av dom tre bästa bidragen. För att ett sådant spel ska rättas med vinst, så krävs alltså att bidraget först och främst går vidare till final följt av en topp 3 placering i finalen.

Head to head 

Head to head är ett spelalternativ som gemene man ofta behöver en förklaring till. Spelalternativet är någonting vi väldigt ofta ser inom travsporten, och är väldigt enkelt att förstå sig på.

Vid ett head to head spel så har spelbolaget satt två bidrag mot varandra, och där ska man helt enkelt spela på det bidraget som man tror kommer få bäst placering i tävlingen. Om man tror att ena bidraget går till final, medan man tror andra bidraget åker ut i sin deltävling, så har man ett enkelt val framför sig. 

Att spela på head to head var något som framförallt har varit populärt under delmomentet “Andra Chansen”. Det går dock även att spela head to head på de olika deltävlingarna, och i tävlingen överlag.

Tips och trix för att vinna!

Att vinna på spel och betting överlag, det är absolut inte enkelt. Så även om man ska spela på Melodifestivalen, Idol, eller Fotbolls-VM så är det klokt att använda sig av några tips och trix. 

Ett väldigt bra tips, är att ta del av andras tankar och ideér. Det finns väldigt många bra hemsidor ute i cyberrymden som erbjuder gratis ideér och tips. En av dessa är Travcash som erbjuder gratis V75 tips, för den travintresserade.

Mer specifikt för Melodifestivalen så är det givetvis klokt att lyssna igenom alla låtar för att skapa dig en uppfattning. Det är även klokt att läsa på lite om artisternas bakgrunder, för att lista ut om någon kommer bli lite extra omtyckt. 

Melodifestivalen sänds på SVT och SVT Play. 

Denna artikel är skriven i samarbete med partner

Om Jon Josefsson

Chefredaktör 1994 startade han tillsammans med kollegan Petter Jahnstedt musikföreningen Zynthec i barndomstaden Skara. Föreningen ledde till både klubbverksamhet och senare även en tidning med samma namn. 1999 bytte tidningen namn till Zero Music Magazine och gavs ut fram till 2010. Idag drivs den som ett webb och TV-media på internet.

Kolla även

Loreen

De bästa låtarna i Melodifestivalen genom tiderna

Den svenska musiktävlingen Melodifestivalen är årets höjdpunkt för många svenskar. Ett bidrag ska utses för …