Saturday , February 24 2024
Liveshow

Vem vinner Melodifestivalen 2023?

Med  mindre än två veckor kvar tills den första deltävlingen tar vid, så börjar pulsen öka i musiksverige. Vem ska vinna den åtråvärda pokalen och få representera Sverige i Eurovision Song Contest? Spelbolagen har sagt sitt och har sina favoriter klara!

Melodifestivalen är ett av dom eventen under året som samlar svenskarna i tv-soffan. Även de som inte är några musikfans överlag, sitter allt som oftast klistrade under lördagarna. Under 2022 års final så sågs finalen av hela 3,23 miljoner tittare från tv-soffan. En anmärkningsvärd hög siffra, men ändå en bit upp till rekordet som sattes 2006 med 4,24 miljoner tv-tittare. 

Melodifestivalen 2022

Melodifestivalen 2022 var den 62a upplagan av tävlingen och vi fick se ett gäng av gamla godingar i startfältet. Shirley Clamp, Robin Bengtsson, John Lundvik, Linda Bengtzing och Anna Bergendahl var bara några av de bekanta namnen som deltog. Ingen av dessa lyckades dock knipa förstaplatsen. 

Vinnaren av tävlingen 2022, och den som fick chansen att representera Sverige i Eurovision Song Contest, blev Cornelia Jakobs. Hennes låt “Hold me closer” fångade hela Sverige, och den spelas för fullt än idag.

Cornelia Jakobs låt blev även omtyckt utanför Sverige och hon slutade på en väldigt hedersam fjärdeplats under Eurovision Song Contest

Melodifestivalen 2023 

Årets upplaga av Melodifestivalen är inte långt bort, och blickarna riktas direkt mot Göteborg och den första deltävlingen. Showen tar sedan sitt pick och pack vidare mot Linköping, följt av Lidköping, följt av Malmö för den fjärde deltävlingen. Semifinalen utspelar sig sedan i Örnsköldsvik, följt av att finalen som vanligt går i Stockholm, på Friends Arena.

Som programledare i årets version av Melodifestivalen så ser vi ett återkommande namn, och ett helt nytt. Farah Abdi får chansen att återigen leda Sveriges största musiktävling, och detta gör hon tillsammans med Jesper Rönndahl. 

Årets Melodifestival bjuder som vanligt på några stora återkommande namn. I år får vi återigen se den jojkande Jon Henrik Fjällgren inträda scenen. Loreen är även hon ett återkommande namn, som kommer försöka ta sin andra seger i tävlingen.

Precis som vanligt så får vi även se ett gäng med artister som gör sitt första framträdande i Melodifestivalen. Bland annat får vi se den norska duon Marcus och Martinus som kommer göra sitt yttersta för att erövra Sverige. Denna duo som under föregående år vann den omåttligt populära tävlingen “Masked Singer” i Sverige.

  • Deltävling 1 – Lördag 4:e Februari (Göteborg)
  • Deltävling 2 – Lördag 11:e Februari (Linköping)
  • Deltävling 3 – Lördag 18:e Februari (Lidköping)
  • Deltävling 4 – Lördag 25:e Februari (Malmö)
  • Semifinal – Lördag 4:e Mars (Örnsköldsvik)
  • Final – Lördag 11:e Mars (Friends Arena, Stockholm)

Vad säger oddsen om Melodifestivalen 2023? 

Att det går att spela på Melodifestivalen kommer nog inte som en chock för de flesta. Numera erbjuds odds och spel på det mesta som är en tävling, och Melodifestivalen är inget undantag. Så vad säger oddsen egentligen om Melodifestivalen 2023? Vem vinner? 

Vi tar en kik på Unibets odds, och vi kan direkt se att det är två artister som sticker ut, och är favoriter att vinna tävlingen. Dessa två är den tidigare vinnaren Loreen, och den ukrainska artisten Maria Sur.

Att Loreen går in i tävlingen som en av förhandsfavoriterna är ingen skräll. Loreen har vunnit tävlingen innan, och är älskad av svenska folket. Dessutom sitter hon inne på en röst som är få förunnad. Unibet erbjuder ett odds av fem gånger pengarna på att hon vinner tävlingen.

Om du vill spela på Melodifestivalen till det bästa oddset så kan du kolla in sajten Spelcash.se. De rankar och jämför spelbolag som verkar i Sverige.

En av favoriterna – Maria Sur

Maria Sur är ett nytt namn i dessa sammanhang, och det är inte så konstigt. Den 18 år gamla artisten tävlade under våren 2022 i den ukrainska versionen av “The Voice”. När kriget bröt ut vad tävlingen tvungen att läggas ned. Maria flydde därefter till Sverige via Polen, tillsammans med sin mamma.

Maria ville dock inte släppa sina artistdrömmar, och kontaktade flera svenska artister via Instagram. En av dom svarade, Sarah Down Finer. Sarah bjöd in Maria till att medverka på galan “Hela Sverige Skramlar”. Väl där fick Warner Music upp ögonen för henne, och erbjöd henne ett skivkontrakt.

Den musikaliska resan fortsätter nu för Maria som fått chansen att delta i Melodifestivalen. Med hennes röst, och med den bakgrund hon har med sig, så ser Unibet henne som en av de största favoriterna. Oddset på att Maria vinner Melodifestivalen är i skrivande stund fem gånger pengarna. 

Vilka vinner inte Melodifestivalen 2023?

För att någon måste vinna, så måste någon komma sist. Så är det även när det gäller Melodifestivalen. Här ska vi ta oss en snabb kik på vilka bidrag som har minst chans att vinna, enligt Unibets odds.

Bidraget med det högsta oddset, och såväl lägst vinstchans, är duon som består av Eva Rydberg och Ewa Roos. Duon tog sig till andra chansen år 2021 med sitt bidrag “Rena rama ding dong”, men i år ses dom ha en väldigt liten vinstchans. Oddset på duon är hela 201 gånger pengarna.

En annan duo, som även dom ses ha väldigt låg vinstchans är Elov & Beny. Duon som har blivit kända genom att skapa hits i genren epadunk. Den genren håller inte Unibet särskilt högt, och oddset på duon att vinna tävlingen är 126 gånger pengarna.

Spela på Melodifestivalen

Att spela på Melodifestivalen är något som växt i popularitet för varje år som gått. Både seriösa spelare, och de som vill ha lite extra spänning i tävlingen, har fått upp ett öga för Sveriges största musiktävling.

När man spelar på Melodifestivalen så finns det ett gäng olika objekt man kan spela på. Man kan välja att spela på vinnaren av tävlingen, att ett bidrag går vidare från en deltävling, och dessutom head to head mellan två olika bidrag. 

Om du är intresserad av betting och vill spela på Melodifestivalen så krävs det att du har ett konto hos ett spelbolag. Hos Spelcash.se så att du enkelt ska hitta det spelbolaget som passar dig. På sajten finns även guider för de som vill lära sig mer om spel. Även speltips i mängder går att finna på hemsidan.

Denna artikel är skriven i samarbete med partner

Om Jon Josefsson

Chefredaktör 1994 startade han tillsammans med kollegan Petter Jahnstedt musikföreningen Zynthec i barndomstaden Skara. Föreningen ledde till både klubbverksamhet och senare även en tidning med samma namn. 1999 bytte tidningen namn till Zero Music Magazine och gavs ut fram till 2010. Idag drivs den som ett webb och TV-media på internet.

Kolla även

Jazz

Bästa låtarna när du spelar på casino

Att skapa den perfekta atmosfären är avgörande när det kommer till spänningen och upplevelsen av …