Skolresa

Skolresa i musikens tecken

Om inte våra allra tidigaste minnen är musikaliska så är åtminstone många minnen kopplade till musik. Den första festen, den första kyssen och den första bilen kom som oftast med en musikalisk signatur. Detta gäller också minnen från skolan och inte minst den första skolresan. Oavsett egen musikalitet formas vi som människor av våra musikaliska upplevelser. Vi minns vad vi lyssnade på, vilka artister som var inne och vad man lyssnade på i smyg.

Alla resor har ett soundtrack

Detsamma kommer också dagens barn och ungdomar få uppleva. De kommer inte associera klassresan till Stockholm med Monica Zetterlunds version av Sakta vi gå genom stan, Lasse Berghagen, Orup eller Winnerbäck, och inte heller koppla London-resan till London Calling med The Clash, men att de kommer att ha musikaliska minnen av skolresan kan vi vara ganska säkra på.

Tjäna pengar till klassresan

Fast bara om de kommer iväg på klassresa, vilket inte är givet. Det kostar pengar att åka på skolresa och klasskassan måste fyllas på några få år eller helst snabbare om det ska hinna bli någon resa. Ett enkelt sätt att snabbt tjäna pengar till skolresan är att starta ett försäljningssamarbete med DelikatessKungen som i över 30 år hjälpt ungdomar att komma ut i världen. Klassen säljer företagets delikatesser, som lufttorkad salami, ekologisk olivolja och handgjorda chokladpraliner. Exklusiva delikatesser från noga utvalda producenter runtom i Europa, som cheddarosten från engelska Somerset och den dragerade lakritsen från ett familjeföretag i Malmö.

Lätt och lönsamt jobb

Först tar man upp beställningar genom att knacka dörr och uppvakta företag, IRL eller i sociala medier. När marknaden känns färdigbearbetad skickar DelikatessKungen ut de sålda varorna som klassen levererar till kunderna samtidigt som man tar betalt, och ju fler delikatesser som säljs, desto mer pengar blir det till klassen. Många skolklasser som gjort lyckade försäljningar ihop med DelikatessKungen har återkommit för att tjäna pengar till ytterligare en resa. Hur arbetet läggs upp bestämmer eleverna helt själva, men DelikatessKungen finns hela tiden med, beredda med goda säljtips.

Sedan återstår bara att bestämma resmål för skolresan och boka resan. Sol och bad, historia, kultur eller alltsammans på en gång. Kanske en musikfestival? Alldeles oavsett kommer skolresan garanterat att få sitt eget soundtrack. Går försäljningen bra kanske det blir ABBA:s Money, Money, Money.

Denna artikel är skriven i samarbete med partner

Om Jon Josefsson

Chefredaktör 1994 startade han tillsammans med kollegan Petter Jahnstedt musikföreningen Zynthec i barndomstaden Skara. Föreningen ledde till både klubbverksamhet och senare även en tidning med samma namn. 1999 bytte tidningen namn till Zero Music Magazine och gavs ut fram till 2010. Idag drivs den som ett webb och TV-media på internet.

Kolla även

En man sitter på en förstärkare och spela gitarr

Tv-spel och hårdrock: En komplett guide

Hårdrock och tv-spel delar en speciell koppling. Sedan tidigt 1990-tal har hårdrocksmusik varit en del …