Everything but the Girl – tillbaka efter drygt tjugo års tystnad!

Everything but the Girl, som bildades 1982 av de äkta makarna Tracey Thorn och Ben Watt, nådde stora framgångar under nittiotalet med singlar som “Driving”, “Rollercoaster”, ”Wrong”, “Single” och inte minst den suveräna Todd Terry-remixen av “Missing”.

Gruppen har varit inaktiv sedan år 2000, då Ben Watt drabbades av en ovanlig autoimmun sjukdom.

I höstas kom dock ett efterlängtat livstecken, då duon berättade att de jobbade på nytt album som ska heta Fuse och är planerat till i april.

Ben Watt beskriver det musikaliska återuppvaknandet som:
“It was exciting. A natural dynamism developed. We spoke in short-hand, and little looks, and co-wrote instinctively. It became more than the sum of our two selves. It just became Everything But The Girl on its own.”

Den första aptitretaren, “Nothing Left To Lose”, är både skönt elektronisk och suggestivt triphopig. Det här bådar gott inför fullängdaren!

Om Johan Arenbo

Kategorisera inte musik. Älska den bara. Låt inga konservativa subkulturer eller godtyckliga genreavgränsningar styra din smak. Njut istället av det obegränsade kulturella smörgåsbordet. Kraftwerk, Prince, The Cure, Iggy Pop, De La Soul, Black Sabbath, Nina Hagen, Aretha Franklin, Mozart och Madonna. Allt är tillåtet!

Kolla även

Chemical Brothers Go

The Chemical Brothers & Q-Tip: Go

The Chemical Brothers släpper en Fritz Lang-inspirerad video till "Go" från duons kommande album, Born in the Echoes.