Wednesday , April 17 2024

Chemical Brothers – Born in the Echoes

Review Overview

Betyg - 6

6

Väl värd din uppmärksamhet, men plocka russinen ur kakan.

User Rating: Be the first one !

De ”kemiska bröderna” Tom Rowlands och Ed Simons är tillbaka med sitt första studioalbum på fem år. Precis som vanligt bjuder de på både varierad och kvalitetsmässigt ojämn lyssning.

Första halvan av Born in the Echoes når inte riktigt fram. Visst är både hip hop-influerade ”Go”, med Q-Tip bakom mikrofonen, och ebm-minimalistiska ”EML Ritual” hyfsade låtar, men samtidigt låter de som bleka kopior av tidigare fullträffar som ”Galvanize” och ”Hey Boy, Hey Girl”. Nej, det här har The Chemical Brothers gjort bättre förr.

Born_in_the_Echoes_cover
Chemical Brothers, Born in the Echoes, Virgin/EMI

Andra halvan av albumet är desto intressantare. ”Reflexion” leder tankarna till en hård Giorgio Moroder, ”Taste of Honey” är inspirerad av Kraftwerks ”Spiegelsaal” och ”Radiate” hade kunnat vara hämtad från Primal Screams nittiotalsmästerverk Screamadelica. Skivan avslutas dessutom med en snygg poplåt, framförd av ingen mindre än Beck Hansen.

Born in the Echoes är väl värd din uppmärksamhet. Du kommer med största sannolikhet att hitta ett par låtar du tycker om. Med tanke på plattans stora bredd och ojämnhet finns det dock även en överhängande risk att du kommer att välja bort ett par spår. Men i dagens digitala samhälle går det ju utmärkt att plocka russinen ur kakan, så varför inte?

 

Om Johan Arenbo

Kategorisera inte musik. Älska den bara. Låt inga konservativa subkulturer eller godtyckliga genreavgränsningar styra din smak. Njut istället av det obegränsade kulturella smörgåsbordet. Kraftwerk, Prince, The Cure, Iggy Pop, De La Soul, Black Sabbath, Nina Hagen, Aretha Franklin, Mozart och Madonna. Allt är tillåtet!

Kolla även

Chemical Brothers Go

The Chemical Brothers & Q-Tip: Go

The Chemical Brothers släpper en Fritz Lang-inspirerad video till "Go" från duons kommande album, Born in the Echoes.