Nina Hagen – tillbaka med det gränsöverskridande albumet Unity

Det finns inte många kultigare kvinnor än Nina Hagen! 

Den kreativa sångerskan med den fantastiska rösten och de spektakulära frisyrerna har inte bara skapat utmanande musik med ett spektrum från punk och elektropop till blues och industrirock. Hon har dessutom varit en framgångsrik skådespelerska, ifrågasatt konservativa normer, kämpat för mänskliga rättigheter, varit en stor inspirationskälla för fritänkare världen över och gjort den här planeten allmänt mer spännande.

Frau Hagen släppte nyligen sitt fjortonde soloalbum, Unity, som i vanlig ordning är en eklektisk och gränsöverskridande historia. 

På skivan hittar vi feministisk punkreggae, skriven tillsammans med new wave-sångerskan Lene Lovich, ett gästspel av funklegenden George Clinton, en hyllning till Black Lives Matter-rörelsen, ett par miljömedvetna poplåtar och en duett med ingen mindre än Bob Geldof.

Spännande grejer! 

Om Johan Arenbo

Kategorisera inte musik. Älska den bara. Låt inga konservativa subkulturer eller godtyckliga genreavgränsningar styra din smak. Njut istället av det obegränsade kulturella smörgåsbordet. Kraftwerk, Prince, The Cure, Iggy Pop, De La Soul, Black Sabbath, Nina Hagen, Aretha Franklin, Mozart och Madonna. Allt är tillåtet!

Kolla även

Space March – bjuder på Kraftwerkvibbar i “1010011”

Australien har gett oss mycket bra musik. Som The Church, The Go-Betweens, AC/DC, Nick Cave, …