Saturday , February 4 2023

Nina Hagen – tillbaka med det gränsöverskridande albumet Unity

Det finns inte många kultigare kvinnor än Nina Hagen! 

Den kreativa sångerskan med den fantastiska rösten och de spektakulära frisyrerna har inte bara skapat utmanande musik med ett spektrum från punk och elektropop till blues och industrirock. Hon har dessutom varit en framgångsrik skådespelerska, ifrågasatt konservativa normer, kämpat för mänskliga rättigheter, varit en stor inspirationskälla för fritänkare världen över och gjort den här planeten allmänt mer spännande.

Frau Hagen släppte nyligen sitt fjortonde soloalbum, Unity, som i vanlig ordning är en eklektisk och gränsöverskridande historia. 

På skivan hittar vi feministisk punkreggae, skriven tillsammans med new wave-sångerskan Lene Lovich, ett gästspel av funklegenden George Clinton, en hyllning till Black Lives Matter-rörelsen, ett par miljömedvetna poplåtar och en duett med ingen mindre än Bob Geldof.

Spännande grejer! 

Om Johan Arenbo

Har varit med på "Zero-resan" sedan 2003. Är, efter ett halvdussin år i den tyska huvudstaden, tillbaka i Sydsverige och har förhoppningen att Zero kan hjälpa till att bygga broar mellan olika kulturformer. Vad har Kraftwerk, Prince, Depeche Mode, Hildegard Knef, David Bowie, Wolfgang Amadeus Mozart, Klaus Schulze, The Orb, Smashing Pumpkins, Lee "Scratch" Perry, De La Soul, Joy Division, James Brown, Aphex Twin, Erik Satie, Nina Hagen, Max Raabe, Syd Barrett, Kate Bush och The Stone Roses gemensamt? Jo, det handlar om genomtänkt och intressant musik. Det är det - och inget annat - som räknas!

Kolla även

Florian Schneider Kraftwerik

Florian – en hyllning till den gåtfulle Kraftwerkroboten!

Tyvärr har ytterligare en stor kulturpersonlighet och elektronisk guru lämnat jordelivet. Med stor respekt och …