Tjej med händerna mot en ljus himmel.

Vakna mjukt med en ljusterapeutisk wake-up-lampa

Svensk Ljusterapi har blivit verkliga experter på allt som har att göra med lampor för vinterhalvåret och ljusterapi. Men vad menas med lampor för vinterhalvåret och ljusterapi? Det kan du läsa mer om i artikeln nedan.

Wake-up-lampor skickar ut ljus istället för ljud

Ju längre bort från ekvatorn man kommer, desto mörkare är dessvärre också vinterhalvåret. Det märker vi väldigt tydligt här i Skandinavien och perioden från början av november och fram till våren kan vara mycket mörk att ta sig igenom. För många kan det också innebära att man går upp på morgonen och åker till jobbet långt innan solen visar sig den dagen. Om du hör till dem som drabbas hårt av detta så är en wake-up-lampa kanske något för dig. Med en wake-up-lampa kan man vakna till artificiellt ljus istället för att vakna till ett vanligt alarm från väckarklockan. Det påminner lite om att sova under öppen himmel en sommarmorgon. Det är ett mycket speciellt sätt att börja morgonen på som kan göra att många får en bättre start på dagen under vinterhalvåret. Hos svenskljusterapi.se finns många spännande produkter i kategorin ljusterapi, inklusive wake-up-lampor, som ger en härlig start på dagen. I katalogen med wake-up-lampor finns både lite enklare modeller och extra avancerade wake-up-lampor, som även är utrustade med DAB-radio eller FM-radio så att man kan starta dagen med både ljus och musik.

Svensk Ljusterapi är skandinaviska experter på ljusterapi

Wake-up-lampor är långt ifrån den enda typen av ljusterapi som man hittar i katalogen från Svensk Ljusterapi. De har till exempel ljusterapilampor som är redo för leverans och som är perfekta att ha stående på skrivbordet medan man jobbar. På så sätt kan man få ett litet tillskott av artificiellt solljus under arbetsdagen de dagar man saknar solen extra mycket. En annan smart typ av lysterapi är Lucimed – Drive. Lucimed – Drive är designad för att monteras i bilen så att man kan sola lite när man kör bil, till exempel på väg till och från jobbet. Om du gärna vill ha lite extra ljus i vintermörkret medan du är aktiv är Lucimed – Luminette ett bra val. Den är utformad så att man till exempel kan ha den på sig medan man dammsuger hemma, eller utför andra små och stora sysslor.

Denna artikel är skriven i samarbete med partner

Om Jon Josefsson

Chefredaktör 1994 startade han tillsammans med kollegan Petter Jahnstedt musikföreningen Zynthec i barndomstaden Skara. Föreningen ledde till både klubbverksamhet och senare även en tidning med samma namn. 1999 bytte tidningen namn till Zero Music Magazine och gavs ut fram till 2010. Idag drivs den som ett webb och TV-media på internet.

Kolla även

Cecilia Nordlund gästar den utmärkta podden Vibrafonen

Vill ni ha något intressant och trevligt att lyssna på när ni ligger på stranden? …