Sunday , December 4 2022
Foto: Joe Hutt

Krake – “Smuts”

Krake från Luleå – som består av Fredrik Sjögren (gitarr och sång), Fred Sundström Kanon (trummor), Johan Algander (bas) och Malin Skarin (gitarr) – släppte för drygt ett år sedan den uppskattade trespårssingeln ”De vanliga”.

Krake är nu tillbaka med en ny singel, ”Smuts”, som även den bjuder på postpunkinfluerad indierock med hjärta och smärta.

På ”Smuts” låter kvartetten hetsiga trummor och drivande gitarrer, indränkta i reverb, förmedla känslan av desperation och flykt. Den beskriver ett arbetsliv där allting du är tas i anspråk, där inte bara din kropp utan även dina känslor, tankar och åsikter ska tillhöra någon annan och själen görs till en gruva där känslorna bryts.

Om Johan Arenbo

Har varit med på "Zero-resan" sedan 2003. Är, efter ett halvdussin år i den tyska huvudstaden, tillbaka i Sydsverige och har förhoppningen att Zero kan hjälpa till att bygga broar mellan olika kulturformer. Vad har Kraftwerk, Prince, Depeche Mode, Hildegard Knef, David Bowie, Wolfgang Amadeus Mozart, Klaus Schulze, The Orb, Smashing Pumpkins, Lee "Scratch" Perry, De La Soul, Joy Division, James Brown, Aphex Twin, Erik Satie, Nina Hagen, Max Raabe, Syd Barrett, Kate Bush och The Stone Roses gemensamt? Jo, det handlar om genomtänkt och intressant musik. Det är det - och inget annat - som räknas!

Kolla även

Ismael - Doggerland

Ismael – Doggerland

Att låta som en annan och dessutom mycket personlig artist kan vara av både godo …