Saturday , April 13 2024
Foto: Joe Hutt

Krake – “Smuts”

Krake från Luleå – som består av Fredrik Sjögren (gitarr och sång), Fred Sundström Kanon (trummor), Johan Algander (bas) och Malin Skarin (gitarr) – släppte för drygt ett år sedan den uppskattade trespårssingeln ”De vanliga”.

Krake är nu tillbaka med en ny singel, ”Smuts”, som även den bjuder på postpunkinfluerad indierock med hjärta och smärta.

På ”Smuts” låter kvartetten hetsiga trummor och drivande gitarrer, indränkta i reverb, förmedla känslan av desperation och flykt. Den beskriver ett arbetsliv där allting du är tas i anspråk, där inte bara din kropp utan även dina känslor, tankar och åsikter ska tillhöra någon annan och själen görs till en gruva där känslorna bryts.

Om Johan Arenbo

Kategorisera inte musik. Älska den bara. Låt inga konservativa subkulturer eller godtyckliga genreavgränsningar styra din smak. Njut istället av det obegränsade kulturella smörgåsbordet. Kraftwerk, Prince, The Cure, Iggy Pop, De La Soul, Black Sabbath, Nina Hagen, Aretha Franklin, Mozart och Madonna. Allt är tillåtet!

Kolla även

Thåström - Live Way Out West 2022

Way Out West 2022 – publiksuccé utan överraskningar 

Årets Way Out West var en publikmässig succé utan spännande överraskningar. Till höjdpunkterna kunde Nick …