Sunday , December 4 2022

Cornelia – Unarmed in This Spacetime

Svenska Cornelia Sojdelius hade först planer på att bli läkare, men efter två år på Karolinska Institutet tog hon ett studieuppehåll och åkte till New York, där hon fann konsten och musiken. Idag är hon artist, konstnär och gallerist. 

Cornelia släppte nyligen sitt fjärde album, Unarmed in This Spacetime, där flera av låtarna är skrivna tillsammans med hennes make, Eric Gadd.

Musiken är välproducerad pop som rör sig i ett elektroniskt ljudlandskap och har beskrivits med epitet som ”melankoli och rymdkänsla”. Ni hör Unarmed in This Spacetime här: 

Om Johan Arenbo

Har varit med på "Zero-resan" sedan 2003. Är, efter ett halvdussin år i den tyska huvudstaden, tillbaka i Sydsverige och har förhoppningen att Zero kan hjälpa till att bygga broar mellan olika kulturformer. Vad har Kraftwerk, Prince, Depeche Mode, Hildegard Knef, David Bowie, Wolfgang Amadeus Mozart, Klaus Schulze, The Orb, Smashing Pumpkins, Lee "Scratch" Perry, De La Soul, Joy Division, James Brown, Aphex Twin, Erik Satie, Nina Hagen, Max Raabe, Syd Barrett, Kate Bush och The Stone Roses gemensamt? Jo, det handlar om genomtänkt och intressant musik. Det är det - och inget annat - som räknas!

Kolla även

Originalversionen av Nothing Compares 2 U med Prince ges ut

Släpps som sjutumsvinyl.