Kulturparad

Vidga dina vyer och bli mer kultiverad!

Kulturen finns överallt och det är en viktig del av att leva ett rikt och fullt liv. Kultur kan ge dig nya perspektiv på livet och hjälpa dig att förstå andra människor och deras kulturer bättre. Det finns så mycket kultur att upptäcka, så ta chansen att lära dig mer om andra kulturer och vidga dina vyer!

Hur kan jag vidga mina vyer och bli mer kultiverad?

Det finns många sätt att vidga sina vyer och bli mer kultiverad. Man kan läsa böcker, titta på filmer, besöka museer eller ta en resa till ett nytt land. Allt detta är bra sätt att lära sig mer om andra kulturer och se hur andra människor lever. Det är också bra för att få nya idéer och perspektiv på livet. Känns det som överväldigande kan du läsa roliga bloggar som celinas.se där du hittar inlägg om allt mellan himmel och jord som är kul att veta men som du kanske inte hade fått reda på i ditt normala liv. När man vidgar sina vyer blir man ofta mer tolerant mot andra människor och deras livsstilar, och man lär sig också att uppskatta det som finns runt omkring en.

Hur påverkar min kultur mig och mina vyer?

Kulturen har alltid påverkat och kommer alltid att påverka hur vi ser på världen. Våra vyer och värderingar är ofta en produkt av den kultur vi tillhör, och det är inte alltid lätt att se utanför den boxen. Men det är viktigt att försöka förstå andras kulturer, eftersom det kan hjälpa oss att förstå oss själva bättre. Musik är en otroligt stor del utav våran kultur, och en stor del av allas vardag. Många gånger hamnar vi i samma spår om och om, bildligt talat, och kan även här behöva upptäcka nya artister eller grupper för att utveckla vår musiksmak. Besök den här webbplatsen och läs mer om mycket, som till exempel artisten Cazzi Opeia!

Läsning – tips för att få tid och ork att läsa mer

Läsning är en av de bästa sätten att tillbringa sin fritid, och det finns många olika sätt att göra det. Man kan läsa på stranden, i parken eller i solnedgången. Läsning stimulerar hjärnan och sinnet, men att ta upp en stor bok kan ibland kännas överväldigande. Du kan börja enkelt, med en sida som dexter.nu där du kan upptäcka och få svar på många frågor du ställt dig själv i livet men aldrig orkat kolla upp.

Det finns så mycket att lära sig i världen, och det är aldrig för sent att börja! Upptäck nya kulturer, läs om andra tider och platser, och bli mer kultiverad. Det är en fantastisk resa!

Denna artikel är skriven i samarbete med partner

Om Jon Josefsson

Chefredaktör 1994 startade han tillsammans med kollegan Petter Jahnstedt musikföreningen Zynthec i barndomstaden Skara. Föreningen ledde till både klubbverksamhet och senare även en tidning med samma namn. 1999 bytte tidningen namn till Zero Music Magazine och gavs ut fram till 2010. Idag drivs den som ett webb och TV-media på internet.

Kolla även

Loreen

De bästa låtarna i Melodifestivalen genom tiderna

Den svenska musiktävlingen Melodifestivalen är årets höjdpunkt för många svenskar. Ett bidrag ska utses för …