Tuesday , November 29 2022

SoftWave – slår ett slag mot mobbing på nya EP:n Aspire

De har turnerat tillsammans med OMD, har fått komplimangen ”a pure and clean electro sound with a cool techno edge” av The Human League och skulle kunna beskrivas som ”Danmarks svar på Erasure”.

De heter SoftWave, häromåret gjorde Zero Magazine en stor intervju med dem (läs den gärna här) och nu är de tillbaka med en ny EP.

Denna heter Aspire och innehåller den hyllade antimobbinglåten ”Don’t Bully Me Again”, som spelats på många radiostationer både i Skandinavien och övriga Europa.

Tillsammans med den populäre danske TikTok-influencern Nicolai Aagaard, som fick uppleva mobbing som barn, slår Jerry Olsen och Catrine Christensen ett slag för ökad tolerans och humanism.

Zero Magazine applåderar ambitionen och uppmuntrar alla att lyssna på Aspire.

Om Johan Arenbo

Har varit med på "Zero-resan" sedan 2003. Är, efter ett halvdussin år i den tyska huvudstaden, tillbaka i Sydsverige och har förhoppningen att Zero kan hjälpa till att bygga broar mellan olika kulturformer. Vad har Kraftwerk, Prince, Depeche Mode, Hildegard Knef, David Bowie, Wolfgang Amadeus Mozart, Klaus Schulze, The Orb, Smashing Pumpkins, Lee "Scratch" Perry, De La Soul, Joy Division, James Brown, Aphex Twin, Erik Satie, Nina Hagen, Max Raabe, Syd Barrett, Kate Bush och The Stone Roses gemensamt? Jo, det handlar om genomtänkt och intressant musik. Det är det - och inget annat - som räknas!

Kolla även

Split Vision – ”Signs”

Nordskånska Split Vision, alias Dan Hansson och Henric Palmqvist, har varit med ända sedan åttiotalet. …