Thursday , December 1 2022

För levande & döda släpper sitt debutalbum

För levande & döda är inte bara en prisbelönt diktsamling av Tomas Tranströmer, utan även ett intressant svenskt band bestående av två rutinerade herrar. 

Både Jari Haapalainen (The Bear Quartet) och Martin Hasselgren (Boy Omega) är nämligen inarbetade namn för vänner av svensk alternativmusik. 

Efter att ha släppt ett par spännande singlar det senaste året, presenterar de nu sitt självbetitlade debutalbum.

Tio låtar, med en spännvidd från spröda ballader till pumpande elektroniska beats, tickar in på bara sjutton minuter. Inte en överflödig ton. Däremot en massa örongodis för vänner av avantgardistisk pop. 

Det här vill ni inte missa.      

Om Johan Arenbo

Har varit med på "Zero-resan" sedan 2003. Är, efter ett halvdussin år i den tyska huvudstaden, tillbaka i Sydsverige och har förhoppningen att Zero kan hjälpa till att bygga broar mellan olika kulturformer. Vad har Kraftwerk, Prince, Depeche Mode, Hildegard Knef, David Bowie, Wolfgang Amadeus Mozart, Klaus Schulze, The Orb, Smashing Pumpkins, Lee "Scratch" Perry, De La Soul, Joy Division, James Brown, Aphex Twin, Erik Satie, Nina Hagen, Max Raabe, Syd Barrett, Kate Bush och The Stone Roses gemensamt? Jo, det handlar om genomtänkt och intressant musik. Det är det - och inget annat - som räknas!

Kolla även

The Pixies – “There’s A Moon On”

”Velouria”, ”Cactus”, ”Here Comes Your Man”, ”Monkey Gone to Heaven” och ”Debaser”… På nittiotalet gick …