Tuesday , November 29 2022

The Connecting Dots – Treasures In The Valley

I fjol fick Stockholmsduon The Connecting Dots välförtjänt uppmärksamhet för sin snygga, elektroniska indietronica och debutskivan, Oblivious Beat, mottags positivt i både Europa och Nordamerika.

Helena Sundström och Johan Borg har nu färdigställt en uppföljare, där de tar ut svängarna mer och bjuder på komplexa låtar och stora refränger.

Treasures In The Valley möts elektropop, nittiotalistisk indie, spanska influenser, avancerade ackordföljder, Italienromantik och åtskilliga referenser till David Bowie. (”From station to station, from Saturn to Rome…”)

Läs Zero Magazines intervju med The Connecting Dots här och gör er själva en tjänst och lyssna på Treaures In The Valley nedan:

 

 

Om Johan Arenbo

Har varit med på "Zero-resan" sedan 2003. Är, efter ett halvdussin år i den tyska huvudstaden, tillbaka i Sydsverige och har förhoppningen att Zero kan hjälpa till att bygga broar mellan olika kulturformer. Vad har Kraftwerk, Prince, Depeche Mode, Hildegard Knef, David Bowie, Wolfgang Amadeus Mozart, Klaus Schulze, The Orb, Smashing Pumpkins, Lee "Scratch" Perry, De La Soul, Joy Division, James Brown, Aphex Twin, Erik Satie, Nina Hagen, Max Raabe, Syd Barrett, Kate Bush och The Stone Roses gemensamt? Jo, det handlar om genomtänkt och intressant musik. Det är det - och inget annat - som räknas!

Kolla även

Suede – Autofiction: stor utlottning av skivor och väskor!

Den här dagen tillhör Suede!  Så vad sägs om en utlottning på temat Autofiction?  En …