Wednesday , October 5 2022

Le Volt – Fuckos & Kittens

Häromåret startade Toril Lindqvist, från numera nedlagda Alice In Videoland, och Magnus Norr, från The Girl And The Robot, det nya projektet Le Volt.

Samarbetet inleddes med att Magnus behövde hjälp med ett par låtar. Han kontaktade Toril, som direkt hängde på. Det mesta av låtskrivandet skedde på distans, med Toril i Kalmar och Magnus i Nora.

Nu är albumet Fuckos & Kittens färdigställt och soundet på låtarna varierar friskt, då varken Toril eller Magnus ville begränsa sig, utan lät kreativiteten flöda. 
– Vi gör musik för att det är roligt och för att vi älskar det, så det blir lite vad det blir. ”Skruvad, elektronisk pop” kanske man kan kalla det, berättar duon.  

Ni hör Fuckos & Kittens här: 

Om Johan Arenbo

Har varit med på "Zero-resan" sedan 2003. Är, efter ett halvdussin år i den tyska huvudstaden, tillbaka i Sydsverige och har förhoppningen att Zero kan hjälpa till att bygga broar mellan olika kulturformer. Vad har Kraftwerk, Prince, Depeche Mode, Hildegard Knef, David Bowie, Wolfgang Amadeus Mozart, Klaus Schulze, The Orb, Smashing Pumpkins, Lee "Scratch" Perry, De La Soul, Joy Division, James Brown, Aphex Twin, Erik Satie, Nina Hagen, Max Raabe, Syd Barrett, Kate Bush och The Stone Roses gemensamt? Jo, det handlar om genomtänkt och intressant musik. Det är det - och inget annat - som räknas!

Kolla även

Bon Harris – Songs:From The Lemon Tree

Så här har ni aldrig tidigare sett eller hört Nitzer Ebbs Bon Harris!