Wednesday , October 5 2022

Rusty Egan samarbetar med Boy George på nya singeln “Sister”

Rusty Egan har en minst sagt intressant karriär att titta tillbaka på.

Förutom att ha spelat i The Rich Kids, The Misfits, The Skids och självaste Visage, så var han även DJ på den legendariska new romantic-klubben Blitz, där han introducerade band som Kraftwerk och Yellow Magic Orchestra för den brittiska klubbpubliken. 1982 startade han den välkända nattklubben Camden Palace i London och fortsatte att influera den elektroniska musikens framväxt i Storbritannien.  

Han bjuder nu på en ny låt, ”Sister”, där han samarbetar med en av åttiotalets främsta röster, Boy George, och den duktiga soulsångerskan Mary Pearce.

Resultatet blir skön elektronisk klubbmusik med en urban känsla. 

Om Johan Arenbo

Har varit med på "Zero-resan" sedan 2003. Är, efter ett halvdussin år i den tyska huvudstaden, tillbaka i Sydsverige och har förhoppningen att Zero kan hjälpa till att bygga broar mellan olika kulturformer. Vad har Kraftwerk, Prince, Depeche Mode, Hildegard Knef, David Bowie, Wolfgang Amadeus Mozart, Klaus Schulze, The Orb, Smashing Pumpkins, Lee "Scratch" Perry, De La Soul, Joy Division, James Brown, Aphex Twin, Erik Satie, Nina Hagen, Max Raabe, Syd Barrett, Kate Bush och The Stone Roses gemensamt? Jo, det handlar om genomtänkt och intressant musik. Det är det - och inget annat - som räknas!