Rusty Egan samarbetar med Boy George på nya singeln “Sister”

Rusty Egan har en minst sagt intressant karriär att titta tillbaka på.

Förutom att ha spelat i The Rich Kids, The Misfits, The Skids och självaste Visage, så var han även DJ på den legendariska new romantic-klubben Blitz, där han introducerade band som Kraftwerk och Yellow Magic Orchestra för den brittiska klubbpubliken. 1982 startade han den välkända nattklubben Camden Palace i London och fortsatte att influera den elektroniska musikens framväxt i Storbritannien.  

Han bjuder nu på en ny låt, ”Sister”, där han samarbetar med en av åttiotalets främsta röster, Boy George, och den duktiga soulsångerskan Mary Pearce.

Resultatet blir skön elektronisk klubbmusik med en urban känsla. 

Om Johan Arenbo

Kategorisera inte musik. Älska den bara. Låt inga konservativa subkulturer eller godtyckliga genreavgränsningar styra din smak. Njut istället av det obegränsade kulturella smörgåsbordet. Kraftwerk, Prince, The Cure, Iggy Pop, De La Soul, Black Sabbath, Nina Hagen, Aretha Franklin, Mozart och Madonna. Allt är tillåtet!