Saturday , October 1 2022

Tiger – “Alla mina vänner”

Vad sägs om lite smart pop på svenska, som både gör en glad och har en melankolisk underton?

Tiger är Daniella, Oskar och Joel. Två finlandssvenskar och en skåning, som träffades i en sliten studio söder om Stockholm. Egentligen skulle de skriva låtar åt andra, men förstod snabbt att de hade något speciellt – en gemensam nämnare i melankolin.

Deras nya singel, ”Alla mina vänner”, är en bitterljuv danslåt om att inte riktigt känna att man lyckas i livet medan det tycks gå bra för alla andra. Om att försöka dansa bort ångesten och hoppas att den försvinner…

Ni ser den underhållande videon ovan och kan lägga till låten till era spellistor nedan: 

Om Johan Arenbo

Har varit med på "Zero-resan" sedan 2003. Är, efter ett halvdussin år i den tyska huvudstaden, tillbaka i Sydsverige och har förhoppningen att Zero kan hjälpa till att bygga broar mellan olika kulturformer. Vad har Kraftwerk, Prince, Depeche Mode, Hildegard Knef, David Bowie, Wolfgang Amadeus Mozart, Klaus Schulze, The Orb, Smashing Pumpkins, Lee "Scratch" Perry, De La Soul, Joy Division, James Brown, Aphex Twin, Erik Satie, Nina Hagen, Max Raabe, Syd Barrett, Kate Bush och The Stone Roses gemensamt? Jo, det handlar om genomtänkt och intressant musik. Det är det - och inget annat - som räknas!

Kolla även

The Pixies – “There’s A Moon On”

”Velouria”, ”Cactus”, ”Here Comes Your Man”, ”Monkey Gone to Heaven” och ”Debaser”… På nittiotalet gick …