Thursday , April 18 2024

Josefin Berger – debutalbumet “A New Dawn (Where I Can Blossom)” ute

Originella idéer, ett kreativt koncept och en förtrollande röst.

Detta och mycket mer hittar vi på Josefin Bergers nyligen släppta debutskiva, A New Dawn (Where I Can Blossom).

Albumet är inspirerat av fina artister som Erasure, OMD, Kate Bush och Sally Oldfield. Med sin vackra sopranstämma tar Josefin med lyssnarna till en drömvärld, där allt är möjligt. Zero Magazine bad henne berätta om skivan:
– Den heter A New Dawn (Where I Can Blossom), eftersom den handlar om nystart och att lämna gamla saker bakom sig. Såklart har jag skrivit fantasytexter till låtarna. De innehåller magi, häxor, älvor och trollformler, men även åska, både som ljudeffekt och omnämnt i texterna. Jag tycker det är härligt när det åskar. Man känner naturens kraft. Men kanske också för att när jag var liten, så var mamma väldigt rädd för åskan och det gjorde att vi fick sitta uppe senare än vi brukade, hela familjen, och dricka varm choklad.

Förutom ett flertal snygga elektropoplåtar innehåller A New Dawn (Where I Can Blossom) även en pianoballad om Ronja Rövardotters födelse och en älvmeditation på femton minuter, där Josefin tar med lyssnaren till en sagoskog och ger oss möjlighet att visualisera hur framtiden ser ut om ett år.

Unikt och värt att kolla upp? Definitivt!

Läs mer om Josefin i Zeros stora intervju och på hennes hemsida.
Följ med henne till en magisk värld här:

Om Johan Arenbo

Kategorisera inte musik. Älska den bara. Låt inga konservativa subkulturer eller godtyckliga genreavgränsningar styra din smak. Njut istället av det obegränsade kulturella smörgåsbordet. Kraftwerk, Prince, The Cure, Iggy Pop, De La Soul, Black Sabbath, Nina Hagen, Aretha Franklin, Mozart och Madonna. Allt är tillåtet!

Kolla även

Strange Tales – “Somebody Else”

Zero Magazine vill nu tipsa om Strange Tales, som är ett passions- och lustdrivet musikaliskt …