V/A – Dom Som Aldrig Ger Upp: En Hyllning Till Magnus Lindberg

Betyg - 8

8

Med hjälp av 18 låtar hyllas Magnus Lindberg av över 20 artister.

User Rating: Be the first one !
V/A - Dom Som Aldrig Ger Upp: En Hyllning Till Magnus Lindberg
Skivbolag: Smilodon/Border Music

Magnus Lindberg, sångare, musiker, kompositör m.m. avled 2019. Då hade han varit i musikbranschen i decennier, först i Landslaget som gav ut sin debutplatta -72 och under 90-talet i Grymlings. Samt som soloartist sedan -76. Dom Som Aldrig Ger Upp: En Hyllning Till Magnus Lindberg kommer säkert att ge honom många nya fans. 11 soloalbum gjorde Magnus Lindberg under sin långa karriär, samt ett duettalbum ihop med Basse Wickman, men även ett par samlingsskivor har släppts genom åren. Här framförs låtar som ”Hårda år”, utgiven på Landslagets lp den Gamla Jukeboxen -75 till ”När sekunderna försvinner” som inleder lp:n Skörd som kom ut 2018 och blev Lindbergs sista. Utöver dessa bjuder cd:n på 16 låtar, framförda av diverse ”gamla uvar”. Hade tanken med plattan varit att ge Lindberg en ny, ung publik hade det nog krävts yngre artister än de som medverkar här, men det finns säkert många i medelåldern och äldre som inte heller hört så mycket mer från Lindbergs penna än de största hitsen och för dem kan den här plattan bli en positiv ögonöppnare. Sedan är det ju givetvis fint med en hyllningsplatta oavsett vad den leder till. De spår som stannar längst hos mig är tre av rocklåtarna: Anne-Lie Rydés version av ”Ljudet av oss två”, Staffan Hellstrands ”Tårar över city” och Lars Winnerbäcks ”Röda läppar”. Men det finns givetvis fina, lugnare saker också. Tänker främst på Basse Wickmans popiga ”Från en mörk, mörk himmel”, Sophie Zelmani som gör ”Då tänker jag lite på dig” till sin egen, den tunga och fiolförsedda ”Hårda år” som framförs av Lindbom, Bark & Niklasson och Basses version av ”I en hand” där orkestreringen påminner mig om en Donovan-platta från 1973. Jag gillar även Louise Hoffstens tolkning av ”Jag har aldrig varit i Memphis”, men stör mig på den krystade texten. Dessutom har väl Elvis aldrig haft ett rosa hus? En rosa Cadillac, absolut, men hus? Inte mig veterligen. Övriga artister som medverkar på skivan är Mauro Scocco, Plura, Peter LeMarc, Dan Hylander, RMB, Toni Holgersson, Cecilia Thorngren, Carla Jonsson, Anna Stadling och Idde Schultz samt Eric Palmqwist.

Om Robert Ryttman

En simpel skribent som gillar allt från det enklaste enkla till det svåraste svåra, från det mjukaste mjuka till det hårdaste hårda!

Kolla även

Stella Rose Gahan

Stella Rose Gahan har släppt sin debutsingel

Den New York-baserade singer-songwritern Stella Rose har skrivit på för Yves Rothmans KRO Records och …