Friday , February 3 2023

Utet och I’m on TV hyllar Sandra med covern “Sagoland”

Tidigare i sommar fyllde den tyska sångerskan Sandra Lauer, känd för åttiotalshits som ”(I’ll Never Be) Maria Magdalena” och ”In the Heat of the Night”, sextio år.

Den gotländska electroduon Utet hyllar henne genom att släppa singeln ”Sagoland”, en tolkning av hennes låt ”Secret Land” från 1988.

Till sin hjälp har de Fia Nordström från indiebandet I’m on TV.
– Jag brukar alltid försöka spela “Secret Land när jag DJ:ar och när Pär fick höra den kände han direkt att den skulle passa Fias röst. Så vi gjorde en egen version, jag skrev en svensk text och så hoppades vi att Fia skulle vilja sjunga på den, berättar Fredrik Emdén, ena halvan av Utet.

”Secret Land” var med på Sandras andra album, Into a Secret Land, och är en tolkning av det tyska åttiotalsbandet Fabriques låt “Trenchcoat Man”. Med andra ord är ”Sagoland” en tolkning av en tolkning.
– ”Trenchcoat Man” är överdrivet dramatisk och plastigt svängig. Vi älskar det, säger Pär Nordström, som förutom att utgöra andra halvan av Utet även spelar bas i I’m on TV.

Vill ni veta mer om Utet? Läs då Zero Magazines intervju här.

Vill ni veta mer om Sandras musik? Läs då Zero Magazines stora intervju med åttiotalsgurun Niclas Blyh om hans Michael Cretu-hyllning här.   

Om Johan Arenbo

Har varit med på "Zero-resan" sedan 2003. Är, efter ett halvdussin år i den tyska huvudstaden, tillbaka i Sydsverige och har förhoppningen att Zero kan hjälpa till att bygga broar mellan olika kulturformer. Vad har Kraftwerk, Prince, Depeche Mode, Hildegard Knef, David Bowie, Wolfgang Amadeus Mozart, Klaus Schulze, The Orb, Smashing Pumpkins, Lee "Scratch" Perry, De La Soul, Joy Division, James Brown, Aphex Twin, Erik Satie, Nina Hagen, Max Raabe, Syd Barrett, Kate Bush och The Stone Roses gemensamt? Jo, det handlar om genomtänkt och intressant musik. Det är det - och inget annat - som räknas!

Kolla även

Francesca e Luigi & Tobias Bernstrup – “Losing my Heart”

Göteborgs mest glamorösa italo disco-ambassadörer, Francesca e Luigi, avslutade nyligen sitt Dirty Disco-maraton, med smått …