The Cult – “Give Me Mercy”

Epitetet ”kultband” är möjligen lite överanvänt, men passar i dubbel bemärkelse på brittiska The Cult, som under årens lopp gett oss fina postpunk- och rocklåtar som ”Spiritwalker”, ”Revolution”, ”Fire Woman” och inte superhiten  ”She Sells Sanctuary”.

De jobbar nu på sitt elfte studioalbum, Midnight Sun, och bjuder på ett smakprov i form av dramatiskt storslagna ”Give Me Mercy” .

The Cults sångare, Ian Astbury, hoppas att Midnight Sun ska väcka något djupt och undermedvetet hos lyssnarna.
– “At the core of it all, music contains the vibrational frequency of how we once communicated before we could even speak. Bird songs, animal calls, string theory, quantum physics, psychedelics. The record ultimately is about finding and uniting beauty in those strangely natural moments.”

Lyssna på ”Give Me Mercy” här:

Om Johan Arenbo

Kategorisera inte musik. Älska den bara. Låt inga konservativa subkulturer eller godtyckliga genreavgränsningar styra din smak. Njut istället av det obegränsade kulturella smörgåsbordet. Kraftwerk, Prince, The Cure, Iggy Pop, De La Soul, Black Sabbath, Nina Hagen, Aretha Franklin, Mozart och Madonna. Allt är tillåtet!

Kolla även

The Mission

Martin Gore gästsjunger hos The Mission

Ny video samt praktutgåva av senaste albumet.