Saturday , August 20 2022

The Cult – “Give Me Mercy”

Epitetet ”kultband” är möjligen lite överanvänt, men passar i dubbel bemärkelse på brittiska The Cult, som under årens lopp gett oss fina postpunk- och rocklåtar som ”Spiritwalker”, ”Revolution”, ”Fire Woman” och inte superhiten  ”She Sells Sanctuary”.

De jobbar nu på sitt elfte studioalbum, Midnight Sun, och bjuder på ett smakprov i form av dramatiskt storslagna ”Give Me Mercy” .

The Cults sångare, Ian Astbury, hoppas att Midnight Sun ska väcka något djupt och undermedvetet hos lyssnarna.
– “At the core of it all, music contains the vibrational frequency of how we once communicated before we could even speak. Bird songs, animal calls, string theory, quantum physics, psychedelics. The record ultimately is about finding and uniting beauty in those strangely natural moments.”

Lyssna på ”Give Me Mercy” här:

Om Johan Arenbo

Har varit med på "Zero-resan" sedan 2003. Är, efter ett halvdussin år i den tyska huvudstaden, tillbaka i Sydsverige och har förhoppningen att Zero kan hjälpa till att bygga broar mellan olika kulturformer. Vad har Kraftwerk, Prince, Depeche Mode, Hildegard Knef, David Bowie, Wolfgang Amadeus Mozart, Klaus Schulze, The Orb, Smashing Pumpkins, Lee "Scratch" Perry, De La Soul, Joy Division, James Brown, Aphex Twin, Erik Satie, Nina Hagen, Max Raabe, Syd Barrett, Kate Bush och The Stone Roses gemensamt? Jo, det handlar om genomtänkt och intressant musik. Det är det - och inget annat - som räknas!