The Mission – For Ever More (Live At London Shepherd’s Bush Empire 27/02/08 – 01/03/08)

Betyg - 10

10

The Mission live för tio år sedan, gothrock som allra, allra bäst!

User Rating: Be the first one !
The Mission: For Ever More
Skivbolag: Cherry Red Records.

Det legendariska gothrockbandet The Mission har sagt adjö till sin publik vid ett flertal tillfällen. 2008 repade gänget in 65 låtar och gav fem utsålda avskedskonserter under fyra nätter i London, efter en uppvärmningsturné i Europa. For Ever More innehåller samtliga konserter från dessa spelningar på Shepherd’s Bush Empire.

Fem diskar, varav fyra uppkallade efter gruppens klassiska skivor The First Chapter, God´s Own Medicine, Children och Carved In Sand, finns nu samlade på boxen For Ever More (Live At London Shepherd’s Bush Empire 27/02/08 – 01/03/08). Den femte plattan, enkelt titulerad Bonus Disc, innehåller konsert nummer två som framfördes samma kväll som Carved In Sand-spelningen. Varenda låt från varenda skiva albumen är uppkallade efter framförs, samt de extranummer bandet brukade lira live, och en del låtar från senare plattor.

Detta är en extremt välkommen box för såväl inbitna fans som övriga med intresse för hur jävla bra The Mission brukade vara live. Låtarna har tidigare portionerats ut på diverse limiterade plattor, men det här är första gången allt material från dessa gig samlats i en och samma utgåva. Boxen bjuder alltså på 5 plattor, på hela 74 låtar och ett intressant cd-häfte med färgfoton och bandets historik, samt fakta om dessa fem konserter. Wayne Hussey har själv kallat gigen för hans karriärs höjdpunkter och jag vet inte om det stämmer, har själv sett The Mission vid några tillfällen och de har alltid leverat, men en sak är säker: den här boxen är grymt bra. Hussey är på topp, musikerna likaså, materialet är oantastligt och nog önskar man att man hade sett dessa spelningar på plats när man hör dem.

I slutet av 2017 slutade The Mission turnera (igen). Om de kommer att återbildas ännu en gång verkar inte ens Wayne Hussey själv veta, men det får man ju tro och hoppas. Om bandet då blir lika galet bra som på dessa Englandsspelningar är en annan fråga man ställer sig… Jag vore nöjd med hälften.

Om Robert Ryttman

En simpel skribent som gillar allt från det enklaste enkla till det svåraste svåra, från det mjukaste mjuka till det hårdaste hårda!

Kolla även

The Human League, Heaven 17 och Pulp i ny box

Sheffield 1978-1988.