Wednesday , July 24 2024

Kalas 2022 – ett sommaräventyr med tio artister i tio svenska städer

Kalasturnén såg dagens ljus 1997 med Whale, bob hund och Weeping Willows i lineupen.

Åren som följde fortsatte framgångskonceptet med imponerande artister som Teddybears Sthlm, Sahara Hotnights, Lloyd Cole, Thåström, Jakob Hellman, Kent och Di Leva i startfältet.

2004 blev Kalasturnén lagd på is, men nu återuppstår den igen, för första gången på arton år.

Ett kittlande, dynamiskt och generationsöverbryggande sommaräventyr väntar när bob hund, Markus Krunegård, Cherrie, Johnossi, Gina Dirawi, David Ritschard, GRANT, Esther, Klara Keller och GERD ställer sig på scen.

Precis som namnet antyder, så blir det ett kringresande kalas när de tio artisterna åker runt tillsammans i en turistbuss mellan gigen i Sommarsverige.
– Jag kan avundas folk med en arbetsplats och kollegor, så jag ser fram emot att ha både och i sommar. Detta blir som en ambulerande cirkus och jag gillar tanken på att vara med i något större och mer än att vara soloartist, säger Markus Krunegård.
– Vi ser fram mot att åka ut på rullande festival med det här sällskapet och få chansen att se och lära vilka trix de andra artisterna har när de uppträder. Kalas har byggt gemenskap. Vi är fortfarande bundis och jobbar ibland tillsammans med de band vi reste med på 90-talet, kompletterar Conny Nimmersjö i bob hund.

Spelplatserna är valda med omsorg för att förstärka känslan av gemenskap och intimitet mellan artister och publik. Som alltid med Kalas läggs vikt vid musikalisk bredd och dynamik.

Läs mer här!

Köp biljetter här! 

Om Johan Arenbo

Kategorisera inte musik. Älska den bara. Låt inga konservativa subkulturer eller godtyckliga genreavgränsningar styra din smak. Njut istället av det obegränsade kulturella smörgåsbordet. Kraftwerk, Prince, The Cure, Iggy Pop, De La Soul, Black Sabbath, Nina Hagen, Aretha Franklin, Mozart och Madonna. Allt är tillåtet!

Kolla även

Tiger – spännande nytolkning av bob hunds kultlåt “Blommor på brinnande fartyg”

Tiger är Daniella, Oskar och Joel. Två finlandssvenskar och en skåning, som träffades i en …