Saturday , August 20 2022

Kalas 2022 – ett sommaräventyr med tio artister i tio svenska städer

Kalasturnén såg dagens ljus 1997 med Whale, bob hund och Weeping Willows i lineupen.

Åren som följde fortsatte framgångskonceptet med imponerande artister som Teddybears Sthlm, Sahara Hotnights, Lloyd Cole, Thåström, Jakob Hellman, Kent och Di Leva i startfältet.

2004 blev Kalasturnén lagd på is, men nu återuppstår den igen, för första gången på arton år.

Ett kittlande, dynamiskt och generationsöverbryggande sommaräventyr väntar när bob hund, Markus Krunegård, Cherrie, Johnossi, Gina Dirawi, David Ritschard, GRANT, Esther, Klara Keller och GERD ställer sig på scen.

Precis som namnet antyder, så blir det ett kringresande kalas när de tio artisterna åker runt tillsammans i en turistbuss mellan gigen i Sommarsverige.
– Jag kan avundas folk med en arbetsplats och kollegor, så jag ser fram emot att ha både och i sommar. Detta blir som en ambulerande cirkus och jag gillar tanken på att vara med i något större och mer än att vara soloartist, säger Markus Krunegård.
– Vi ser fram mot att åka ut på rullande festival med det här sällskapet och få chansen att se och lära vilka trix de andra artisterna har när de uppträder. Kalas har byggt gemenskap. Vi är fortfarande bundis och jobbar ibland tillsammans med de band vi reste med på 90-talet, kompletterar Conny Nimmersjö i bob hund.

Spelplatserna är valda med omsorg för att förstärka känslan av gemenskap och intimitet mellan artister och publik. Som alltid med Kalas läggs vikt vid musikalisk bredd och dynamik.

Läs mer här!

Köp biljetter här! 

Om Johan Arenbo

Har varit med på "Zero-resan" sedan 2003. Är, efter ett halvdussin år i den tyska huvudstaden, tillbaka i Sydsverige och har förhoppningen att Zero kan hjälpa till att bygga broar mellan olika kulturformer. Vad har Kraftwerk, Prince, Depeche Mode, Hildegard Knef, David Bowie, Wolfgang Amadeus Mozart, Klaus Schulze, The Orb, Smashing Pumpkins, Lee "Scratch" Perry, De La Soul, Joy Division, James Brown, Aphex Twin, Erik Satie, Nina Hagen, Max Raabe, Syd Barrett, Kate Bush och The Stone Roses gemensamt? Jo, det handlar om genomtänkt och intressant musik. Det är det - och inget annat - som räknas!

Kolla även

KC Baby – “Evig tid”

Härommånaden intervjuade vi makalösa bob hund i samband med deras lysande musikal i Helsingborg (läs …