Tuesday , August 9 2022

Turquoise – “Le bruit”

Letar du efter ny musik till eftermiddagarna på stranden? Gillar du Editors, Depeche Mode och Indochine?

Då kan belgiska Turquoise vara grejen för dig.

På deras nya tvåspårssingel, Lumio, bjuds det på melankolisk och bombastisk postpunk, som låter både klassisk och modern på samma gång.

Ni hör den här:

Om Johan Arenbo

Har varit med på "Zero-resan" sedan 2003. Är, efter ett halvdussin år i den tyska huvudstaden, tillbaka i Sydsverige och har förhoppningen att Zero kan hjälpa till att bygga broar mellan olika kulturformer. Vad har Kraftwerk, Prince, Depeche Mode, Hildegard Knef, David Bowie, Wolfgang Amadeus Mozart, Klaus Schulze, The Orb, Smashing Pumpkins, Lee "Scratch" Perry, De La Soul, Joy Division, James Brown, Aphex Twin, Erik Satie, Nina Hagen, Max Raabe, Syd Barrett, Kate Bush och The Stone Roses gemensamt? Jo, det handlar om genomtänkt och intressant musik. Det är det - och inget annat - som räknas!

Kolla även

Tävling! Vinn signerade Indochine-skivor!

Frankrikes främsta new wave-band och största musikambassadörer i modern tid, Indochine, fyller fyrtio år och …