Saturday , August 20 2022

Alphaville – album med symfoniorkester och Sverigespelning

Ni har väl inte missat att Alphaville, med hedersmannen Marian Gold i spetsen, har ett nytt album på gång?

Närmare bestämt Eternaly Yours, där de tyska popfantomerna samarbetar med Deutsches Filmorchester Babelsberg.

Deras största hits och ett par mindre kända spår har stöps om i mäktiga orkestrala arrangemang:
Eternaly Yours handlar om förgänglighet och beständighet. För fyrtio år sedan, när många av de här låtarna skrevs, hade vi inte tillgång till en orkester, utan bara synthesizers och trummaskiner. Nu har musiken blivit frisläppt och låtarnas sanna natur har kommit fram. För mig låter Eternally Yours, på sätt och vis, som om det vore det första Alphavillealbumet, berättar Marian Gold.

Eternally Yours släpps i slutet av september, men redan nu i juli kan vi avnjuta Marians mäktiga stämma live. Nämligen den 13 juli, när tyskarna spelar i Halmstad. Förband är ingen mindre än Harpo. Just det, mannen med ”Moviestar”. Läs mer om evenemanget här.

Eternally Yours

Dream Machine
Summer in Berlin
Big in Japan
Dance with Me
Summer Rain
Apollo
Elegy
Lassie Come Home
MoonGirl
Welcome to the Sun

A Victory of Love
Sounds like a Melody
Around the Universe
Eternally Yours
Diamonds Are Forever
Flame
Forever Young
Big in Japan (BassRoque Version)
Sounds like a Melody (Chamber Version)
Forever Young (”Petite“)
Big in Japan (Symphonic Version Single Edit)
Sounds like a Melody (Symphonic Version Single Edit)
Forever Young (Symphonic Version Single Edit)

Om Johan Arenbo

Har varit med på "Zero-resan" sedan 2003. Är, efter ett halvdussin år i den tyska huvudstaden, tillbaka i Sydsverige och har förhoppningen att Zero kan hjälpa till att bygga broar mellan olika kulturformer. Vad har Kraftwerk, Prince, Depeche Mode, Hildegard Knef, David Bowie, Wolfgang Amadeus Mozart, Klaus Schulze, The Orb, Smashing Pumpkins, Lee "Scratch" Perry, De La Soul, Joy Division, James Brown, Aphex Twin, Erik Satie, Nina Hagen, Max Raabe, Syd Barrett, Kate Bush och The Stone Roses gemensamt? Jo, det handlar om genomtänkt och intressant musik. Det är det - och inget annat - som räknas!

Kolla även

Alphaville: Strange Attractor

Alphaville – Strange Attractor

Lagom till påsk släpptes den nya plattan med de tyska elektropoparna Alphaville, men den har förmodligen …