Sunday , August 14 2022

Renard (ex-Wolfsheim) släpper singel med Sarah Blackwood

När Hamburgs främsta elektropopband, Wolfsheim, splittrades startade sångaren Peter Heppner en framgångsrik solokarriär. 

Den andra halvan av bandet, Markus Reinhardt, låg ganska lågt ett tag innan han drog igång det nya projektet Renard.

I höstas släppte Renard sitt debutalbum, Waking Up In A Different World, som förtjänstfullt kombinerade melankoliska syntslingor, maffiga Suede-liknande stämningar, modern produktion och starka sånginsatser från olika gästartister. 

Renard samarbetade med den tyske trubaduren Pascal Finkenauer, den filippinske folkmusikern Joseh Hanopol, den grekiska sångerskan Marietta Fafouti, australiensiska Eliza Hiscox och två välkända namn i Zerosammanhang: Marian Gold från Alphaville och Sarah Blackwood från Dubstar och Client. 

“The end of Wolfsheim motivated me to reinvent myself. A process that was urgently needed. With Renard, I’m more with myself. ’Waking Up In A Different World’ combines the sound and mood of the 80s with the stylistic devices of today”, beskriver Markus Reinhardt albumet. 

”Heresy”, med fantastiska Sarah Blackwood bakom mikrofonen, släpps nu som singel. Kolla gärna upp hela Waking Up In A Different World nedan: 

 

Om Johan Arenbo

Har varit med på "Zero-resan" sedan 2003. Är, efter ett halvdussin år i den tyska huvudstaden, tillbaka i Sydsverige och har förhoppningen att Zero kan hjälpa till att bygga broar mellan olika kulturformer. Vad har Kraftwerk, Prince, Depeche Mode, Hildegard Knef, David Bowie, Wolfgang Amadeus Mozart, Klaus Schulze, The Orb, Smashing Pumpkins, Lee "Scratch" Perry, De La Soul, Joy Division, James Brown, Aphex Twin, Erik Satie, Nina Hagen, Max Raabe, Syd Barrett, Kate Bush och The Stone Roses gemensamt? Jo, det handlar om genomtänkt och intressant musik. Det är det - och inget annat - som räknas!

Kolla även

Alphaville: Strange Attractor

Alphaville – Strange Attractor

Lagom till påsk släpptes den nya plattan med de tyska elektropoparna Alphaville, men den har förmodligen …