Thursday , June 20 2024

Renard (ex-Wolfsheim) släpper singel med Sarah Blackwood

När Hamburgs främsta elektropopband, Wolfsheim, splittrades startade sångaren Peter Heppner en framgångsrik solokarriär. 

Den andra halvan av bandet, Markus Reinhardt, låg ganska lågt ett tag innan han drog igång det nya projektet Renard.

I höstas släppte Renard sitt debutalbum, Waking Up In A Different World, som förtjänstfullt kombinerade melankoliska syntslingor, maffiga Suede-liknande stämningar, modern produktion och starka sånginsatser från olika gästartister. 

Renard samarbetade med den tyske trubaduren Pascal Finkenauer, den filippinske folkmusikern Joseh Hanopol, den grekiska sångerskan Marietta Fafouti, australiensiska Eliza Hiscox och två välkända namn i Zerosammanhang: Marian Gold från Alphaville och Sarah Blackwood från Dubstar och Client. 

“The end of Wolfsheim motivated me to reinvent myself. A process that was urgently needed. With Renard, I’m more with myself. ’Waking Up In A Different World’ combines the sound and mood of the 80s with the stylistic devices of today”, beskriver Markus Reinhardt albumet. 

”Heresy”, med fantastiska Sarah Blackwood bakom mikrofonen, släpps nu som singel. Kolla gärna upp hela Waking Up In A Different World nedan: 

 

Om Johan Arenbo

Kategorisera inte musik. Älska den bara. Låt inga konservativa subkulturer eller godtyckliga genreavgränsningar styra din smak. Njut istället av det obegränsade kulturella smörgåsbordet. Kraftwerk, Prince, The Cure, Iggy Pop, De La Soul, Black Sabbath, Nina Hagen, Aretha Franklin, Mozart och Madonna. Allt är tillåtet!

Kolla även

Alphaville släpper lyxutgåvor av Afternoons in Utopia och The Breathtaking Blue

Efter den monumentala succén Forever Young (1984) släppte Alphaville ytterligare två album på åttiotalet.  Först …