The Pixies – “There’s A Moon On”

”Velouria”, ”Cactus”, ”Here Comes Your Man”, ”Monkey Gone to Heaven” och ”Debaser”…

På nittiotalet gick The Pixies från klarhet till klarhet med sin geniala blandning av indiepop, surfrock och trallvänliga melodier. De inspirerade dessutom mängder med andra band, som Radiohead, Weezer och Nirvana.

Bostonkvartetten jobbar nu på sitt åttonde studioalbum, Doggerel, som kommer i september.   

Gitarristen Joey Santiago beskriver det som en utveckling av det klassiska Pixies-soundet:
– This time around we have grown. We no longer have under two-minute songs. We have little breaks, more conventional arrangements but still our twists in there. 

Som ett smakprov bjuds vi på singeln “There’s A Moon On”.

Den 28 juli gör ni helt rätt i att se The Pixies på Gröna Lund i Stockholm!

Om Johan Arenbo

Har varit med på "Zero-resan" sedan 2003. Är, efter ett halvdussin år i den tyska huvudstaden, tillbaka i Sydsverige och har förhoppningen att Zero kan hjälpa till att bygga broar mellan olika kulturformer. Vad har Kraftwerk, Prince, Depeche Mode, Hildegard Knef, David Bowie, Wolfgang Amadeus Mozart, Klaus Schulze, The Orb, Smashing Pumpkins, Lee "Scratch" Perry, De La Soul, Joy Division, James Brown, Aphex Twin, Erik Satie, Nina Hagen, Max Raabe, Syd Barrett, Kate Bush och The Stone Roses gemensamt? Jo, det handlar om genomtänkt och intressant musik. Det är det - och inget annat - som räknas!

Kolla även

bob hund live på Gröna Lund den 30 maj 2018. Foto: Ernst Adamsson Borg.

Sveriges bästa liveband?

bob hund på Gröna Lund.