The Blaze är tillbaka

Efter en omfattande världsturné för deras första album “Dancehall” tar Guillaume och Jonathan Alric sats för att sätta sina fötter på scenen i sommar med en exklusiv liveshow. Den elektroniska duon bestämde sig för att släppa en ny låt inför denna internationella festivalturné.

Deras nya singel “Eyes” öppnar fält av upplösande harmonier, sensuell mekanik, i den originella generösa soniska och mänskliga andan hos The Blaze.

På låten sjunger bandet som en enda person och blandar sina röster för att leverera ett budskap, en ögonöppnande gemensam insikt om att  – this feeling is love.

“Eyes” åtföljs också av en video som regisserats av de berömda regissörerna från La Blogothèque som tolkar låten med ett liveframträdande i filmens centrum, där The Blaze för första gången står i centrum för deras visuella bilder.

 Turné i sommar
05.28: CORE, BRUSSELS (BE)
06.09: MELT!, GRÄFENHAINICHEN (DE)
06.17: SÓNAR, BARCELONA (SP)
06.30: ROSKILDE, ROSKILDE (DK)
07.29: AUDIORIVER, PLOCK (PL)
08.19: PAREDES DE COURA, PAREDES DE COURA (PT)
08.25: ALL POINTS EAST, LONDON (UK)
08.27: ROCK EN SEINE, PARIS (FR)

The Blaze

Om Petter Jahnstedt

1994 startade han tillsammans med kollegan Jon Josefsson musikföreningen Zynthec i barndomstaden Skara. Föreningen ledde till både klubbverksamhet och senare även en tidning med samma namn. 1999 bytte tidningen namn till Zero Music Magazine och gavs ut fram till 2010. Idag drivs den som ett webb och TV-media på internet.

Kolla även

PINEAPPLE THE PROJECT – Wavelength EP

Helsingborgsbaserade Stefan Wig, alias PINEAPPLE THE PROJECT, gillar onekligen EP-formatet. Efter en gul, en grön, …