Saturday , April 27 2024
Last of us

Fyra spel som du kommer gilla om du gillade Last of Us

Spelserien Last of Us är en av de mest prisbelönta och populära serierna någonsin. Spelen har vunnit hundratals priser och har miljontals fans runt om i världen. En stor del av dess dragningskraft är det apokalyptiska temat, men karaktärsutvecklingen, miljöerna och musiken är även en stark anledning till dess oerhörda popularitet.

Det finns dock många liknande spel som du förmodligen kommer gilla om du är ett fan av spelserien. Faktum är att det finns många liknande spel inom många olika kategorier, inte bara TV-spel. Hos ett casino kan du t.ex. hitta massvis med äventyrsspel som skapar en liknande känsla, exempelvis vissa slotmaskiner, men även jackpottspel och mer.

Fyra spel som du kommer att gilla om du hade kul när du spelade Last of Us-serien

Nedan är exempel på spel som passar:

Days Gone

Days Gone liknar Last of Us på många sätt och vis. Karaktärerna är ganska annorlunda och handlingen fokuserar på olika saker, men det post-apokalyptiska temat är detsamma. Därmed kommer du förmodligen att tycka om det här spelet om du tyckte om Last of Us 1 och 2, eller bara ett av dem.

En stor del av spelet körs på motorcykel, därmed kommer spelet lämpa sig extra väl för dig som gillar motorcyklar och motorcykelgäng.

Uncharted-serien

Om du har varit med i branschen ett tag känner du säkerligen till Uncharted-serien. Det första spelet släpptes 2007, och sedan dess har det tillkommit ett flertal spel i serien. Här är fokus på äventyr, skattjakter och liknande, snarare än ett apokalyptisk tema. Men om du gillar Last of Us är sannolikheten hög för att du kommer känna en liknande dragkraft mot Uncharted-serien.

Det finns även en film som följer samma tema och handling, ett bra alternativ om du vill luta dig tillbaka och bara hänga med på upplevelsen, snarare än att vara delaktig.

God of War

God of War är en spelserie med en erfarenhet på nästan 20 år. Faktum är att det första spelet lanserades redan 2005, och har sedan dess vuxit till att bli en av de mest uppskattade spelserierna någonsin.

Spelserien är känd för sin brutalitet, och passar väl för de som gillar Last of Us. Anledningen till detta är det mörka temat som hittas i båda spelen, och de som gillar Last of Us tenderar att även gilla God of War med samma passion.

Red Dead Redemption 1 och 2

Red Dead Redemption 2 var en stor succé, vilket även stämmer för föregångaren. Spelen levde upp till förväntningarna och mer därtill, och 2:an är fortfarande idag ett av de mest spelade spelen just nu.

Spelet är aningen mer lättsamt än t.ex. God of War, och har ett västern-tema som många fans älskar.

Denna artikel är skriven i samarbete med partner

Om Jon Josefsson

Chefredaktör 1994 startade han tillsammans med kollegan Petter Jahnstedt musikföreningen Zynthec i barndomstaden Skara. Föreningen ledde till både klubbverksamhet och senare även en tidning med samma namn. 1999 bytte tidningen namn till Zero Music Magazine och gavs ut fram till 2010. Idag drivs den som ett webb och TV-media på internet.

Kolla även

En man sitter på en förstärkare och spela gitarr

Tv-spel och hårdrock: En komplett guide

Hårdrock och tv-spel delar en speciell koppling. Sedan tidigt 1990-tal har hårdrocksmusik varit en del …