Tuesday , August 9 2022
Foto: Karo Holmberg

Kebu – två konserter i Sverige i maj!

Förra hösten släppte Finlands svar på Jean-Michel Jarre, Sebastian ”Kebu” Teir, ett nytt album och Zero Magazine passade på att göra en stor intervju (läs den gärna här).

Nu får alla vänner av elektronisk pop möjlighet att uppleva Kebus spektakulära scenshow. Sebastian kommer nämligen till Sverige för två konserter. Den 20 maj till Makeriet i Örebro (länk till eventet här) och den 21 maj till Hus 7 in Stockholm (länk till eventet här). 

Vi bad Kebu om en kommentar: 
– Det känns väldigt fint att få spela i Sverige igen! Det är ju hela fem år sedan senast. Här kan jag sköta mellansnacket på mitt modersmål, fast det låter kanske lite underligt för svenskarna, eftersom jag har en stark österbottnisk dialekt. Hursomhelst är det roligt att vara ute på turné igen, för det var väldigt ensamma år i studion under pandemin. Jag kommer att köra en hel del låtar från nya Urban Dreams, men också äldre grejer. Senaste halvåret har jag bytt mixersystem och mixat om alla mina låtar. Det tog tid, men det känns som att det lönade sig, eftersom jag tycker att de låter mycket bättre nu. Som vanligt kommer jag själv att sälja skivor efter konserterna, så om vill man ha en signerad skiva går det bra att komma fram! 

Zero Magazine rekommenderar alla att gå och titta på denna keyboardvirtous! 

Om Johan Arenbo

Har varit med på "Zero-resan" sedan 2003. Är, efter ett halvdussin år i den tyska huvudstaden, tillbaka i Sydsverige och har förhoppningen att Zero kan hjälpa till att bygga broar mellan olika kulturformer. Vad har Kraftwerk, Prince, Depeche Mode, Hildegard Knef, David Bowie, Wolfgang Amadeus Mozart, Klaus Schulze, The Orb, Smashing Pumpkins, Lee "Scratch" Perry, De La Soul, Joy Division, James Brown, Aphex Twin, Erik Satie, Nina Hagen, Max Raabe, Syd Barrett, Kate Bush och The Stone Roses gemensamt? Jo, det handlar om genomtänkt och intressant musik. Det är det - och inget annat - som räknas!

Kolla även

Vex – “Saboteur”

”Fräck bas”, ”danspunk”, ”starka melodier”, ”upplyftande refränger” och ”elektroniskt och energiskt”. Så beskriver Tobias Kastberg, …